SERBIA U17-CROATIA U17-FRIENDLY MATC Волеј из бајке Луке Јовића остао је на стативи. Украјина се одбранила од Србије, европског првака у омладинској конкуренцији и трку за пласман на Светско првенство 2015. и полуфинале ЕП у Мађарској учинила неизвесном

Тренутно можда и највећи бисер нашег фудбала могао је на дебију за јуниорску селекцију да донесе прве бодове и пласман на Мондијал. Не може ипак, Јовићу нико ништа да замери, поготово што је од његовог уласка у игру у 62. минуту Србија била опаснија по гол… 

– Гаћиновић ме је одлично проиграо, био сам окренут леђима и могао сам само да ухватим волеј. Да сам био окренут ка голу сигурно бих боље шутнуо и верујем погодио мрежу. Заправо, више бих волео да сам траљаво ударио лопту, а да је завршила у мрежи – сабира утиске, Лука Јовић.

Признаје суперталентовани нападач да је имао трему пре него што је уписао прве минуте у омладинском државном тиму.

– Трема је била позитивна. Био сам срећан и желео да допринесем победи. Жао ми је што нисам успео. Примили смо гол у првом минуту, брзо успели да изједначимо, али шокантно вођство ривала у 38. секунди ипак, нам је отежало посао. Нападали смо, стварали шансе, заслужили победу….

Јовић је рођен 23. децембра 1997. године и најмлађи је омладинац Србије на континенталном шампионату у Мађарској.

– Осећа се разлика када играм против старијих. Моји чувари су физички јачи, боље се постављају. Члан сам међутим, добре екипе и са оваквим репрезентативним друговима није ми тешко да играм.

РАНО ЈЕ ЗА ОДЛАЗАК

Дошле су до Луке Јовића вести да је Фиорентина понудила Црвеној звезди за њега милион евра и 20 процената од следеће продаје.

– Драго ми је да је мој клуб одбио понуду јер ми је још рано да одем. Звезда одлучује о мом статусу, а ја сам жељан да се докажем у наредној сезони и останем бар до 20. године на Маракани. Због ЕП пропустићу добар део припрема, али покушаћу да се по повратку изборим за што већу минутажу – не размишља о иностранству Јовић.

beli-orlovi.com / zurnal.rs

SERBIA U17-CROATIA U17-FRIENDLY MATC

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »