Administrator 30/03/2017

Селектор Орлића Ненад Лалатовић кроз две провере стекао увид у расположиве снаге

Последња прилика да кроз контролне утакмице стекне увид у расположиве снаге пред ЕП у Пољској, Ненаду Лалатовићу је послужила као идеалан скенер. Селектор младе репрезентације Србије у утакмицама са Шведском и Словачком снимио 24 играча, а општи утисак је да су Орлићи задовољили његове кри-теријуме.

– Превасходни циљ да се упознамо и привикнемо једни на друге је остварен. Остварили смо сјајну комуникацију, играчи су се прилагодили на мој начин рада и моје захтеве. Имао сам прилику да их све видим на делу, посебно радује позитивна атмосфера и победнички менталитет ове генерације – рекао је Лалатовић.

Више разлога за задовољство, сходно резултату и игри, млади стручњак има при осврту на прву проверу и победу против Швеђана.

– Много сам задовољнији утакмицом против Швеђана, у њој се видела права снага Србије. Тај меч почели су играчи који би, уз можда једну или две измене, да је данас утакмица против Португала, били стартери. Стекли смо реалну слику, а чињеница да смо са лакоћом савладали две године непоражену репрезентацију додатно охрабрује.

Селектор младе репрезентације упркос поразу и на утакмицу у Сенецу гледа из позитивног угла.

– Два дуга пута у четири дана била су иза момака, што треба узети у обзир. Такође, приликом повлачења паралеле морамо имати у виду да је екипа која је играла у Шпанији знатно уигранија. Састав из Словачке први пут је играо заједно, неуиграност је била приметна. Нема дилеме и ти момци имају квалитет, али њихова игра мора да буде још боља. Најбитније је да то схвате и тргну се.

Виђено у проверама, Лалатовићу је улило додатну веру у успех на ЕП у Пољској.

– Амбиције су увек велике. Између осталог селекторску функцију преузео сам са жељом да покушам да игру ове генерације подигнем на још виши ниво и да у то не верујем не бих ни прихватио тај задатак. Ипак, не волим да обећавам куле и градове. У животу се никад не зна, али је неспоран изузетан потенцијал који имамо – изјавио је Ненад Лалатовић.

Опет заједно у мају

Орлићи су се јуче вратили из Словачке, а већ данас биће поново фокусирани на клупске обавезе. Повратак дресу младе репре-зентативце очекује се за два месеца.

– Играчи који заврше првенство 22. маја биће заједно већ од 29. Њима ће се 5. јуна прикључити и играчи који имају нешто дуже обавезе у клубовима – открио је Лалатовић.

Могуће промене до Пољске

Радикалних промена на списку за Пољску неће бити, у односу на списак за последња два меча.

– После утакмице са Словачком постоји могућност да дође до евентуално једне или две промене. Али има времена да се размишља о том списку, првенства су у јеку.

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »