Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Некадашњи репрезентативац Дарко Ковачевић рекао је да је национални тим на челу са селектором Славољубом Муслином „нешто најлепше што се догађа српском фудбалу”

– Муслинова Србија је нешто најлепше што се догађа српском фудбалу. После свега што се дешавало у претходном периоду, неколико сушних квалификација, Србија је на добром путу да оствари велики успех и пласира се на Светско првенство – рекао је Ковачевић пред утакмицу са Велсом.

Србија је после пет кола прва на табели Групе Д са 11 бодова, колико има и Ирска, следе Велс и Аустрија са по седам, Грузија са два и Молдавија са бодом.

Наредни противник Србији биће Велс, у недељу од 20,45 часова на стадиону „Рајко Митић” у Београду.

– Утакмица са Велсом може много тога да одлучи и зато очекујем пуне трибине на нашем највећем стадиону. Уверен сам да ће народ да препозна све оно што су момци учинили у последње време, а са том подршком са трибинама Велс нема много чему да се нада – казао је Дарко Ковачевић, некадашњи нападач Црвене звезде, Јувентуса и бројних других клубова.

Велс ће бити без свог најбољег фудбалера Герета Бејла, а Ковачевић је навео да екипа на челу са капитеном Браниславом Ивановићем свесна да све мора да се заради на терену.

– Оно што је добро јесте тај осећај у ваздуху, атмосфера поверења, хемија између играча и навијача. Народ је препознао и жељу и вољу, напор који сваки појединац у овој репрезентацији улаже да би се дошло до позитивног резултата. И само тако, сви као један, можемо до успеха. А, одлазак у Русију је од непроцењивог значаја за српски фудбал – рекао је некадашњи репрезентативни нападач.

Ковачевић је истакао да се нада и успеху младе репрезентације на челу са селектором Ненадом Лалатовићем, која ће учествовати на Европском првенству у Пољској.

– Талената смо имали и имаћемо. Једноставно, Србија је плодно тле за таленте. Омладинци су били прваци Европе, до 20 година прваци света, а то су резултати које не постижу ни оне фудбалски најразвијеније земље. Питање је колико све то поштујемо, али да смо увек добро радили са млађим узрастима, истина је од које не треба бежати. Зато верујем да ће нас и ови Лалатовићеви момци обрадовати – рекао је Дарко Ковачевић.

Ковачевић је за репрезентацију играо 59 пута, уз десет датих голова, а био је учесник Светског првенства у Француској, као и европског у Белгији и Холандији.

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »