Почетак утакмице са Грузијом опомиње, али су изабраници Славољуба Муслина сигурни да им се такве грешке неће поновити. Иван Обрадовић један је од ретких играча у овој генерацији који је осетио сласт играња на Мондијалу, а садашње квалификације управо га подсећају на оне пред одлазак у Јужну Африку.

– Свесни смо да је прво полувреме против Грузије било можда наше најлошије у овим квалификацијама. Имали смо и среће, није било сјајно, али верујем да нам се тако лоше издање неће поновити. Кренули смо већ са анализама и користиће нам то да будемо најбољи када је најпотребније у недељу против Велса. Морамо да одиграмо максимално добро, да будемо сконцентрисани од првог до последњег минута, јер је то много озбиљнија репрезентација од Грузије. У исто време треба бити опрезан и одигра три паметно, јер би грешке против Грузије, Велс казнио – рекао је Иван Обрадовић.

У три утакмице били сте у минусу, али сте успели да се вратите, раније то није био случај?

– То само говорио о квалитету репрезентације Србије. Утакмица траје 90 минута и нема одустајања, борба до самог краја за сваку лопту. То је тај менталитет да би се направило нешто више и коначно одемо на велико такмичење.

Један сте од ретких у овој генерацији који се може похвалити одласком на Мондијал, да ли вас ове квалификације подсећају на оне пред Јужну Африку?

– Да. Влада изузетно позитивна атмосфера како у репрезентацији тако и око ње. Надам се да ће се то видети већ у недељу, очекујем пун стадион и максималну подршку. Личи ми све ово на онај период пред Јужну Африку. Искрено уживао сам у тим квалификацијама. Сви су били у еуфорији и на свакој утакмици репрезентација је имала пуне трибине. Сада све зависи од нас. Имамо две утакмице на домаћем терену и са шест бодова направили бисмо огроман корак ка Мондијалу.

Можете ли да се носите са притиском, сада је много већи него на почетку квалификација?

– Доста репрезентативаца игра у добрим лигама и великим клубовима, тако да можемо да се носимо са притиском. Било је ту и играча који су се борили за опстанак, и у једном и у другом случају притисак је исти. То је наша свакодневица и ко хоће да се бави фудбалом и спортом уопште мора да се носи са тим. Морамо да будемо смирени, а из тога следе прави потези и победа. Имамо добар склоп младих и искусних играча и за сада функционишемо добро.

Мало се пред ову утакмицу са Велсом причало о тактици. Вреди ли напасти ривала или чекати шансу из неке контре?

– Имамо нашу игру и систем и нећемо се сигурно прилагођавати Велшанима, вероватно ће они морати нама. Само  да будемо опрезни и занемаримо чињеницу да не игра Бејл. У последњих неколико дана много се причало о томе, али Велшани као колектив функционишу добро. Зато и не би требало ући у меч са размишљањем, лако ћемо против њих, јер им не игра Бејл.

Да ли се осећати као фаворити у овом мечу?

– Можда смо фаворити на папиру, јер играмо код куће и у последње време баш добро, међутим, не бисмо смели да се опустимо и помислимо да ће то бити лагана три бода.

Дуго нисте играли пред пуним трибинама, може ли опет атмосфера да буде као пре девет година?

– Надам се. То је можда и најлепши период у мојој каријери. Сећам се свих утакмица у тим квалификацијама, имали смо колону људи иза себе и невероватну подршку на свакој утакмици. Верујем да се враћа тај период и да људи полако почињу да подржавају репрезентацију. То би била најлепша слика у недељу – закључио је Обрадовић.

ЧЕКАО САМ ДУГО ТРОФЕЈ

Дуго је Иван Обрадовић чекао на трофеј, још од дупле круне Партизана 2008/09. Ове сезоне успео је да са Андерлехтом слави титулу.

– Свака утакмица од јануара нам је била под притиском, јер смо јурили Бриж. Ухватили смо ритам и драго ми је што смо вратили титулу у Брисел после две године. Ово је мој приви трофеј после дуго година, јер сам био у клубовима који се боре за опстанак. Уколико од селектора Муслина Урош Спајић и ја будемо добили шансу само ћемо наставити у истом ритму.

КОД ЂУКИЋА У ПРВИ ТИМ

Иако је имао обавеза у првенству Белгије, Иван Обрадовић, стигао је да испрати финиш сезоне у Супер лиги.

– Почео сам да пратим Партизан поново од доласка Ђурђевића, ми смо земљаци. Драго ми је због успеха бившег клуба, али и Урошеве на успешној сезони. Партизан је заслужио дуплу круну, играо је сјајно од доласка Марка Николић – рекао је Обрадовић.

Како коментаришете долазак Мирослава Ђукића?

– Драго ми је што је клуб успео да доведе сјајну замену за Марка Николића. Мирослав Ђукић је добар тренер, он ме је и гурнуо у први тим Партизана. Био сам у Телеоптику, тада се искомпликовала ситуација на мојој позицији и Ђукић ме је увео у први тим. Знам како ради и размишља, надам се да ће пренети своје искуство на играче и да ће се пласирати у неко од европских такмичења.

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »