Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Почетак утакмице са Грузијом опомиње, али су изабраници Славољуба Муслина сигурни да им се такве грешке неће поновити. Иван Обрадовић један је од ретких играча у овој генерацији који је осетио сласт играња на Мондијалу, а садашње квалификације управо га подсећају на оне пред одлазак у Јужну Африку.

– Свесни смо да је прво полувреме против Грузије било можда наше најлошије у овим квалификацијама. Имали смо и среће, није било сјајно, али верујем да нам се тако лоше издање неће поновити. Кренули смо већ са анализама и користиће нам то да будемо најбољи када је најпотребније у недељу против Велса. Морамо да одиграмо максимално добро, да будемо сконцентрисани од првог до последњег минута, јер је то много озбиљнија репрезентација од Грузије. У исто време треба бити опрезан и одигра три паметно, јер би грешке против Грузије, Велс казнио – рекао је Иван Обрадовић.

У три утакмице били сте у минусу, али сте успели да се вратите, раније то није био случај?

– То само говорио о квалитету репрезентације Србије. Утакмица траје 90 минута и нема одустајања, борба до самог краја за сваку лопту. То је тај менталитет да би се направило нешто више и коначно одемо на велико такмичење.

Један сте од ретких у овој генерацији који се може похвалити одласком на Мондијал, да ли вас ове квалификације подсећају на оне пред Јужну Африку?

– Да. Влада изузетно позитивна атмосфера како у репрезентацији тако и око ње. Надам се да ће се то видети већ у недељу, очекујем пун стадион и максималну подршку. Личи ми све ово на онај период пред Јужну Африку. Искрено уживао сам у тим квалификацијама. Сви су били у еуфорији и на свакој утакмици репрезентација је имала пуне трибине. Сада све зависи од нас. Имамо две утакмице на домаћем терену и са шест бодова направили бисмо огроман корак ка Мондијалу.

Можете ли да се носите са притиском, сада је много већи него на почетку квалификација?

– Доста репрезентативаца игра у добрим лигама и великим клубовима, тако да можемо да се носимо са притиском. Било је ту и играча који су се борили за опстанак, и у једном и у другом случају притисак је исти. То је наша свакодневица и ко хоће да се бави фудбалом и спортом уопште мора да се носи са тим. Морамо да будемо смирени, а из тога следе прави потези и победа. Имамо добар склоп младих и искусних играча и за сада функционишемо добро.

Мало се пред ову утакмицу са Велсом причало о тактици. Вреди ли напасти ривала или чекати шансу из неке контре?

– Имамо нашу игру и систем и нећемо се сигурно прилагођавати Велшанима, вероватно ће они морати нама. Само  да будемо опрезни и занемаримо чињеницу да не игра Бејл. У последњих неколико дана много се причало о томе, али Велшани као колектив функционишу добро. Зато и не би требало ући у меч са размишљањем, лако ћемо против њих, јер им не игра Бејл.

Да ли се осећати као фаворити у овом мечу?

– Можда смо фаворити на папиру, јер играмо код куће и у последње време баш добро, међутим, не бисмо смели да се опустимо и помислимо да ће то бити лагана три бода.

Дуго нисте играли пред пуним трибинама, може ли опет атмосфера да буде као пре девет година?

– Надам се. То је можда и најлепши период у мојој каријери. Сећам се свих утакмица у тим квалификацијама, имали смо колону људи иза себе и невероватну подршку на свакој утакмици. Верујем да се враћа тај период и да људи полако почињу да подржавају репрезентацију. То би била најлепша слика у недељу – закључио је Обрадовић.

ЧЕКАО САМ ДУГО ТРОФЕЈ

Дуго је Иван Обрадовић чекао на трофеј, још од дупле круне Партизана 2008/09. Ове сезоне успео је да са Андерлехтом слави титулу.

– Свака утакмица од јануара нам је била под притиском, јер смо јурили Бриж. Ухватили смо ритам и драго ми је што смо вратили титулу у Брисел после две године. Ово је мој приви трофеј после дуго година, јер сам био у клубовима који се боре за опстанак. Уколико од селектора Муслина Урош Спајић и ја будемо добили шансу само ћемо наставити у истом ритму.

КОД ЂУКИЋА У ПРВИ ТИМ

Иако је имао обавеза у првенству Белгије, Иван Обрадовић, стигао је да испрати финиш сезоне у Супер лиги.

– Почео сам да пратим Партизан поново од доласка Ђурђевића, ми смо земљаци. Драго ми је због успеха бившег клуба, али и Урошеве на успешној сезони. Партизан је заслужио дуплу круну, играо је сјајно од доласка Марка Николић – рекао је Обрадовић.

Како коментаришете долазак Мирослава Ђукића?

– Драго ми је што је клуб успео да доведе сјајну замену за Марка Николића. Мирослав Ђукић је добар тренер, он ме је и гурнуо у први тим Партизана. Био сам у Телеоптику, тада се искомпликовала ситуација на мојој позицији и Ђукић ме је увео у први тим. Знам како ради и размишља, надам се да ће пренети своје искуство на играче и да ће се пласирати у неко од европских такмичења.

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »