Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

– Већ сада ме хвата узбуђење кад помислим у каквој бисмо атмосфери могли да одиграмо меч, не размишљам о томе да би неко нешто могао да нам поквари – истиче технички директор ФСС

Упоредо са припремама А репрезентације у Старој Пазови за утакмицу са Велсом, трају и организационе Фудбалског савеза Србије. После дужег времена Орлови ће имати прилику да играју пред пуним трибинама, јер према последњим информацијама са Теразија 35, већ је продато близу 15.000 улазница.

Да је интересовање велико сведочи и Горан Буњевчевић, технички директор ФСС, којем телефон, у последњих неколико дана, не престаје да звони.

– По позивима пријатеља, познаника, породице, видим да је интересовање за утакмицу огромно, што ми говори да ћемо имати много више људи на трибинама него против Републике Ирске и Аустрије. Атмосфера је за сада феноменална и то ме радује. Надам се да је ово само почетак велике љубави и дружења репрезентације Србије и публике – рекао је Горан Буњевчевић, технички директор репрезентације Србије.

СТРУЧНИ ШТАБ ОБАВИО ВЕЛИКИ ПОСАО

Било је доста грешака у мечу са Грузијом, међутим, стручни штаб Србије већ је предочио сваком играчу где је грешио и шта би требало да исправи.

– Селектор Славољуб Муслин урадио је пре два дана анализу утакмице са Грузијом и указао играчима на грешке. Трудимо се да их сведемо на минимум, посвећени смо сваком мечу. Стручни штаб обавља велики део посла, тако да играчи тачно знају шта су им обавезе – каже Буњевчевић.

Да ли је коначно она атмосфера коју сте прижељкивали од почетка квалификација?

– Искрено се надам да је то то. После дужег времена имамо момке у репрезентацији који се понашају феноменално, а атмосфера око репрезентације је много боља. Осећам и да се међу људима буди емоција према Орловима. Србију сви волимо и верујем да се враћа време када ће опет бити пун стадион док игра репрезентација.

Можемо ли да пребацимо бројку од 15.000 људи на стадиону, углавном се у последње време ако занемаримо утакмице са Албанијом и Хрватском вртимо око те бројке?

– Пребацили или не, на нама је да волимо Србију. Сваки човек мора да осећа припадност према неком народну, нацији, а ја то осећам према својој земљи. Желим да сваки део себе, дам Србији, сад као функционер раније као играч. То нико никоме не може да усади или да пружи, то је осећај који мораш да имаш. У победи и у поразу сматрам да човек мора да живи за своју нацију. Верујем да ће нас народ подржати и да неће бити навијачке опредељености. Морамо једном да схватимо да је Србија изнад свих нас.

Било је доста препуцавања у финишу првенства између вечитих, прашина се мало слегла, да ли се плашите негативног сценарија?

ОДЛИЧНЕ НОВАЈЛИЈЕ

Како су се уклопили новајлије Александар Пријовић и Урош Матић?

– Феноменално, обојица се полако уклапају у начин рада репрезентације. Пред Урошем Матићем и Пријовићем је лепа будућност. Трудићемо се да њихов квалитет искористимо на најбољи начин – каже технички директор ФСС.

– Навијачи оба тима у финалу купа певали су српску химну, тај осећај припадности волео бих да доживим и у недељу увече. Већ сада ме хвата узбуђење кад помислим у каквој бисмо атмосфери могли да одиграмо меч. Не размишљам о томе да би неко нешто могао да нам поквари. ФСС чини све да ове тензије које су се јавиле у првенству смире и да добру енергију усмеримо ка репрезентацији. Са успехом државног тима сви можемо да добијемо, клубови, спортски радници, играчи, цела Србија. Клупске поделе морамо да оставимо за наше првенство. Кад Србија игра, свако ко дође на стадион мора да да себи обавезу да подржи репрезентацију и да не прави глупости и скандале.

Како вам изгледају момци уочи утакмице, да ли су позитивни, има ли нервозе и треме?

– Свака утакмица носи дозу напетости и нервозе. Са друге стране наши репрезентативци одиграли су много великих утакмица и знају шта их чека. Атмосфера у екипи је феноменална и на нам је да се припремимо што боље можемо. Играчи су свесни шта носи ова утакмица. Ако и има мало нервозе, она обично оде чим почне утакмица. Зато нам је потребна подршка 50.000 људи.

Не морате да прогнозирате резултат, али колико је довољно за славље бод или три?

– Улазимо у сваки меч са намером да победимо. Фудбал је „ђавоља” игра, некада одиграте одлично, а не победите, а дешава се и обрнуто. На основу понашања наших репрезентативаца и атмосфере у Старој Пазови, сви аспекти су на нашој страни. До сада смо имали повољне резултате баш из разлога, јер смо се припремали добро и понашали се како треба. Очекујем позитиван резултат – закључио је Горан Буњевчевић.

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »