Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Првотимац Теде каже да је Велс добро скениран и да сви спремно дочекују недељу

Превалио је Немања Гудељ дуг пут од Кине преко Амстердама до Старе Пазове, да би се у понедељак нешто после 13 часова јавио селектору Славољубу Муслину.

И поред тога везиста Теде дошао је добро расположен и спреман за меч са Велсом, као да иза њега нису хиљаде пређених километара и десетине сати у ваздуху.

– Не жалим се. Није ми било тешко јер сам имао мало више од једног дана слободно у Амстердаму. Одморио сам се добро аклиматизовао и спремно дочекујем утакмицу са Велсом – истиче Гудељ.

Има ли нервозе или треме међу играчима, јер је ово значајна утакмица за наставак квалификација?

– Није нам тешко и нема нервозе, играмо за пласман на Мондијал, знамо шта нам је циљ. После сваке одигране утакмице све смо ближи великом успеху, нада се да ће тако бити и на крају ове недеље, под условом да наставимо са радом као до сада.

Да ли ће првих 20 минута бити одлучујућих за Србију, највише голова примили сте у том периоду игре? Тако је било у Тбилисију против Грузије.

ПИКСИ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Да ли сте имали прилику да се сретнете са Пиксијем у Кини и какав је његов тим?

– Нисам се још видео са Пискијем. Играмо против њих за два или три кола. Гвангжу је одлично почео првенство, али су им сада резултати нешто лошији. Пикси има добар тим и сигурно ће се борити за пласман у Азијску лигу шампиона.

– Увек је битно почети добро утакмицу, нарочито ову против Велса. У Грузији нисмо били добри, али смо на време успели да преокренемо игру у нашу корист. Сада је важно да почнемо како нама одговара. Не бисмо смели да дозволимо противнику да диктира ритам.

Много се прича о подршци, очекујете ли да овога пута дође више од 15.000 гледалаца?

– Што више људи буде на стадиону нама ће бити лакше. Сјајан је осећај играти пред пуним трибинама.

Који је рецепт за победу против Велса?

– Требало би да играмо као до сада. Не ваља се ни превише прилагођавати противнику, јер онда губимо сопствене квалитете. Анализирали смо Велшане и знамо које су им лоше тачке. Морамо то да искористимо.

Да ли сте се привикли на живот у Кини?

– Јесам и то брзо. У Кини сам већ четири месеца, али већ после две недеље имао сам утисак као да сам годинама тамо.

Може ли Теда да се укључи у борбу за трофеј?

– У купу смо још увек у игри за трофеј, док ће у првенству бити тешко. Лоше смо почели, сада смо се мало подигли, играмо леп фудбал. Ако наставимо овако можда се и пласирамо у азијску Лигу шампиона – објаснио је Гудељ.

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »