Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Ако је судити по одлучујућој утакмици у Бундеслиги, за опстанак, између Хамбургера и Волфсбурга, Филип Костић (дао гол и асистирао) налази се у одличној форми пред меч са Велсом.

Познато је то и Крису Колеману, селектору Велшана, тако да ће сигурно учинити све да осујети његове продоре по левој страни.

У тандему са Душаном Тадићем, Филип Костић представља велику опасност по мрежу противника, њих двојица су учествовала скоро у свим акцијама код голова Србије у текућим квалификацијама. Питање је сада само шта су спремили за Велшане.

– Тадић и ја се добро слажемо на терену, играћемо једноставно, како најбоље знамо. Ако будемо на нивоу претходних мечева, неће бити проблема – истакао је ФилипКостић, крилни нападач репрезентације Србије.

СРЕЋАН САМ У ХАМБУРГУ

„Горело” је под ногама Хамбургеру ове сезоне у Бундеслиги, али у најтежим утакмицама, управо је српски репрезентативац био најбољи.

– Могло је и боље, али с обзиром колико сам проблема имао у почетку, морам да будем задовољан. Срећан сам у Хамбургу, тако да нећу сигурно мењати средину. Имао сам напорну сезону, надам се да ће следећа бити мало лакша и успешнија за нас – закључио је Костић.

По чему утакмица са Велсом разликује од осталих и да ли је заиста најважнија у квалификацијама?

– Свака утакмица нам је подједнако важна, али ова против Велса би могла да буде преломна. Уколико победимо, можемо да елиминишемо једног од директних конкурената за одлазак на Мондијал у Русију.

Атмосфера је позитивна, ипак да ли се прибојавате да би нешто могло да крене по злу као као у Грузији, тада је Србија имала доста среће?

– Из утакмице у утакмицу смо све уигранији и јачи. Не верујем да ћемо поновити грешке из Грузије. Научили смо лекцију, очекујем добру партију у недељу увече против Велса.

Да ли би требало напасти Велс или чекати шансу из контранапада?

– Не бих причао о тактици, то најбоље зна селектор Славољуб Муслин.

Ко би овога пута могао да одлучи, односно сада кад нема Бејла на кога би требало обратити пажњу у тиму Велса?

– Много је ствари које би могле да одлуче тешку утакмицу. Са друге стране, Србија има играче, почев од штопера до нападача, који би могли да се упишу у стрелце и тако донесу вредну победу. Видећемо у недељу, није нам важно ко ће се уписати у стрелце, већ три бода.

14 УТАКМИЦА одиграо је Костић за државни тим Србије, а дебитовао је против Азербејџана пре тачно две године

Осећате ли притисак, обзиром да сада морате да браните прво место, што до сада није био случај?

– Лакше је играти када смо на првом месту, али ништа ни мање тешко. Свесни смо да морамо да дамо максимум како бисмо задржали прву позицију.

Многи репрезентативци сматрају да је ово лош термин за утакмицу, да ли су мисли после напорне сезоне већ на одмору?

– Док се не заврши утакмица мисли су усмерене само на Велс. О одмору у овом тренутку нико од нас и не размишља.

Да ли је интересовање ваших пријатеља за ову утакмицу веће у односу на мечеве са Аустријом и Републиком Ирском?

– Интересовање је огромно, далеко веће него пред поменуте две утакмице. Радује ме што би према најавама стадион у недељу увече требало да буде пун – закључио је Филип Костић, један од кључних играча Србије у квалификацијама.

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »