Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Неоспорно је да наши момци имају квалитет, изградили су и тимски ауторитет. Долазак Мирослава Ђукића велика ствар за Партизан и наш фудбал – рекао је Милутиновић

Краткотрајан боравак у Србији за Велибора Бору Милутиновића најмање је личио на пожељан одмор у родним крајолицима.

До танчина испуњен дневни програм остављао је простор за „релаксацију” у друштву пријатеља тек у вечерњим сатима, мада Бора никад не крије да се у његовој Србији увек сјајно осећа. Тако и овог пута…

А међу исконским и провереним пријатељима фудбал се ових дана наметнуо као неизбежна тема. И опет можда необично за наше прилике – више су Бора и другари разматрали ону лепшу, разигранију, страну најпопуларнијег спорта од овдашњих препуцавања и удараца испод појаса у режији алиби и фудбалу недораслих радника…

Нисам стигао да посетим колегу Славољуба Муслина и репрезентативце у Старој Пазови. Имали су, ипак, много обавеза, очекује их важна утакмица са Велсом и добро знам колико је битан мир пред такав сусрет – објаснио је Милутиновић, пред лет у Доху, шта је била топ тема у његовим разговорима последњих дана.

Како вам се чини овдашњи „ваздух”, осећа ли се да фудбал поново пуни плућа у Србији?

Све је, признајем, другачије у односу на прошле године. Чини ми се да нација једва чека утакмицу са Велсом, о фудбалу се поново прича, као у време селектора Радомира Антића. То нам је потребно, уз сјајан амбијент на трибинама, ова генерација репрезентативаца, проткана невиђеним тимским духом, имаће снагу да тријумфује и приближи се Мондијалу. О тежини тог успеха излишно је да говорим!

Имали смо ми и протеклих година добре фудбалере, клели се у њих, али репрезентација је плесала на танкој жици неуспеха. У чему је магија СлавољубаМуслина?

Није коректно да причам на ту тему и анализирам мени непознате детаље. Муслин је свестан да све полази од хемије у екипи. Неоспорно је да наши момци имају квалитет, изградили су и тимски ауторитет. Остаје још један много битан детаљ у целој причи.

А то је?

Публика.

Шта конкретно очекујете од навијача?

Да помогну репрезентацији, Орловима на терену, у одсудној утакмици. Често су навијачи пресудан фактор на путу до тријумфа. Као таласи с мора, њихова подршка уме да поведе екипу, да помогне и кад не иде момцима на терену. Погледајте пример Исланда, тамошњи фудбалери уживали су на Европском првенству, јер их је подршка носила свих 90 минута.

Знате ли да су код нас утакмице репрезентације често доносиле раздор на трибинама?

Овога пута сви треба да станемо под једну заставу – Србије.

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »