Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 14/10/2017

Godinu dana smo bili velika porodica i ja sam ponosan na sve što smo prošli, kaže Aleksandar Prijović, strelac gola koji je Srbiju odveo na Mundijal u Rusiju

SRBIJAse nije baš proslavila pred raznim međunarodnim sudovima. Ali jedna odluka Sportskog suda u Lozani bila je možda i sudbonosna za fudbalsku reprezentaciju naše zemlje. Rođeni Švajcarac Aleksandar Prijović (27) je posle dresa sa belim krstom u mlađim selekcijama poželeo da nosi grb sa četiri ocila.

Isti taj Prijović je bio pik Slavoljuba Muslina i pre nekoliko dana je golom Gruziji overio plasman “orlova” na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

– Ovo je nešto što smo svi mi sanjali od početka ovih kvalifikacija. Bio sam srećan kao dete kada sam dobio poziv za A selekciju svoje zemlje. Bio sam prvo u selekciji do 17, pa do 19 godina Srbije, a onda u onim od 20 do 21 godine u Švajcarskoj. Postojala je velika opasnost da nikada ne obučem dres Srbije, a to mi je bila velika želja. Kao što smo mi sanjali Mundijal, tako sam ja sanjao ovaj dres – kaže Prijović.

Gol u 74. minutu protiv Gruzije bila je kruna kvalifikacija koje su u finišu, u poslednja dva meča, ušle u napetu fazu.

– Utakmice protiv Austrije i Gruzije pokazale su koliko smo bili u nekoj vrsti grča. Osećalo se to pre svega na terenu. Žao mi je što su navijači malo izgubili strpljenje, ali se nadam da smo na kraju ispunili i njihove želje. Bili smo više od godinu dana jedna velika porodica i ja sam ponosan na sve što smo prošli. Dolazak na pripreme reprezentacije, svaki trening i svaka utakmica je za sećanje. Ponosan sam na svaki minut proveden sa svojim saigračima i stručnim štabom – dodaje Prijović.

Momak rođen pre 27 godina u Sent Galenu delio je sudbinu mnogih naših klinaca koji su talentovani sportisti, a nalaze se na nekoj vrsti emotivne i profesionalne “klackalice”: čiji dres obući. Poslednju ispovest na tu temu imao je Austrijanac Marko Arnautović koji je čak otkrio da je on hteo Srbiju, ali da Srbija izgleda nije htela njega…

– Sada je to sve iza mene i odlazak na Mundijal u Rusiju je dokaz da je to na neki način najbolja nagrada za odluku koju sam jednom doneo. Zaigrao sam za A selekciju i već u prvim kvalifikacijama sam na neki način napravio krunu svoje karijere, jer je odlazak na Svetsko prvenstvo zaista veoma bitan detalj za svakog fudbalera – zaključuje Prijović.

JEDVA ČEKAM ŽREB
SRBIJA će 1. decembra na žrebu u Kremlju dobiti tri rivala u jednoj od osam grupa na Svetskom prvenstvu koje se od 14. juna do 14. jula igra u Rusiji.
– Na Mundijalu nema loših selekcija. Naravno da želimo što lakšu grupu, ali biće zadovoljstvo ako dobijemo i nekog iz svetskog vrha. Želja nam je da budemo još bolji i kvalitetniji u Rusiji i da obradujemo navijače Srbije – kaže Prijović kojeg je selektoru Muslinu najtoplije pre godinu dana preporučio bivši trener PAOK Vladimir Ivić.

novosti.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »