Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 14/10/2017

Obnovljeno interesovanje za srpskog štopera

Jedna od glavobolja koja muči kompletnu srpsku fudbalsku javnost. Nikola Maksimović je projektovan u startnog štopera Srbije za Mundijal u Rusiji, ali ove sezone ne samo da nije dobio veću minutažu u Napoliju, već mu je Mauricio Sari skratio i ono malo prostora što je do sad imao. Za sada, samo 180 minuta na terenu i logično – brojne spekulacije o selidbi u neke druge klubove.

Danas su najaktuelnije na “čizmi“ one koje 25-godišnjeg štopera dovode u vezu sa Interom i pre svega Arsenalom. Ta se mogućnost pominjala još letos, ali je ostala samo na glasinama. Ničeg konkretnog nije bilo. Barem je da je javnost saznala.

Januar? Utisak je da bi Maksimoviću odgovaralo da ode negde gde bi mogao da odigra tih šest meseci pred početak Svetskog prvenstva. Da li su to baš Arsenal i Inter, veliko je pitanje. I jednima i drugima nedostaju štoperi, mada više za klupu no za prvi tim.

Takođe, veliko je pitanje da li bi ga Napoli pustio. Pod broj jedan, prošlog leta ga je posle rata sa Torinom platio 25.000.000 evra, a Sarijeve ideje nije lako usvojiti. Mnogi smatraju da je samo pitanje trenutka kada će mu Sari pokloniti veće poverenje.

Uostalom, ugovor ga za Napoli veže sve do juna 2021. godine.

povezane vesti

Maksimović ne ide nigde u januaru! Na leto – možda

„Napoli ga sigurno neće pustiti za manje od 20.000.000 evra. U tom slučaju Inter bi prvo morao da proda nekog, pa da kupi Nikolu“, tvrdi hroničar dešavanja u Napoliju Ćiro Venerato

Vest da je Nikola Maksimović na meti Arsenala i Intera uzburkala je strasti u Napulju, gde srpski štoper već godinu i po dana čeka da dobije pravu šansu. Jedna od najvećih transfer saga u Italiji pretprošlog leta dobila je neočekivani rasplet, jer Maksimović i dalje dobija priliku na kašičicu, iako je plaćen 20.000.000 evra.

A kako stvari stoje – Nikola Maksimović neće menjati sredinu sve do narednog leta. Ako je uopšte i bude menjao.
„Maksimović? U ovom trenutku nije jasno da li se Inter i Arsenal zaista interesuju. Ako govorimo o tome da bi Maksimović mogao da ode u januaru, teško je da će se tako nešto desiti. U junu – možda. Iskreno, ne znam da Napoli želi da se oslobodi Maksimovića, pitanje je kakvu ponudu imaju njegovi agenti“, tvrdi novinar ugledne italijanske televizije Rai i hroničar dešavanja u Napoliju Ćiro Venerato, ali dodaje:
„Napoli ga sigurno neće pustiti za ispod 20.000.000 evra. U tom slučaju Inter bi prvo morao da proda nekog, pa da kupi Nikolu. Mogu da kažem da od Maksimovićevog odlaska u januaru nema ništa“.

mozzartsport.com

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »