Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Досадашњи помоћник селектора Србије Младен Крстајић водиће “орлове” на новембарским мечевима у Кини и Јужној Кореји

САДА је и званично: Славољуб Муслин више није селектор фудбалске репрезентације Србије! На седници Одбора за хитна питања ФСС, која је одржана јуче поподне у спортском центру у Старој Пазови, донета је одлука којом се споразумно раскида сарадња са тренером који је 5. маја прошле године заменио Радована Ћурчића и прошао успешно квалификације за Мундијал у Русији.

Муслина ће до даљњег замењивати један од његових досадашњих помоћника Младен Крстајић којем је додељена функција вршиоца дужности и он ће, за сада, водити “А” тим Србије на азијској турнеји 10. новембра у Кини и 14. новембра у Јужној Кореји.

У саопштењу за јавност одмах после састанка Одбора за хитна питања је истакнуто:

– У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је седница Одбора за хитна питања којом је председавао Славиша Кокеза, председник ФСС. Одбор за хитна питања ФСС донео је одлуку о споразумном раскиду уговора са Славољубом Муслином. Фудбалски савез Србије захваљује се бившем селектору “А” репрезентације на доброј сарадњи и оствареном резултату. Младен Крстајић, бивши истакнути репрезентативац који је забележио 59 наступа за најбољи национални тим, у минулом циклусу квалификација члан стручног штаба, одређен је за в.д. селектора “А” репрезентације. Он ће да предводи репрезентацију у наредна два пријатељска меча, против Кине и Јужне Кореје.

Овако су прекинута нагађања и једна велика сага, пре свега о томе, ко неће водити “Орлове” на следећем Светском првенству у Русији од 14. јуна до 15. јула 2018. године.

Председник Фудбаслког савеза Србије Славиша Кокеза тако је прекинуо сарадњу са Муслином која је трајала скоро 17 месеци. Током овог периода сада већ бивши селектор је водио “А” тим на 15 мечева (пет пријатељских и десет у квалификацијама) на којима је забележио осам победа, пет ремија и само два пораза.

Према још непотврђеним информацијама, репрезентацију ће на следећем Мундијалу можда водити Иван Јовановић, 55-годишњи Лозничанин који је тренерску каријеру градио на Кипру и у Грчкој, а последњи клуб који је до скоро водио био је Ал Наср из Дубаија. Од најаве разлаза ФСС са Муслином, редовно се као кандидат помиње и Драган Стојковић Пикси, код којег је највећи проблем богат вишегодшињи уговор у Кини.

Ипак, у ФСС су одлучили да се не тркају са временом, већ да сачекају жреб за Светско првенство који ће се одржати 1. децембра у московском Кремљу. Када се сазнају имена три ривала у групи у којој ће бити и “орлови”, знаће се и име новог селектора. Ако уопште буде било потребе да Младен Крстајић иде са места које му је тренутно поверено!

Јуче су саопштена и имена играча за азијску турнеју, а баш тај списак је био главни камен спотицања на последњим преговорима између Славољуба Муслина и председника ФСС Славише Кокезе који су вођени прошлог четвртка више од три сата на Теразијама 35. Наиме, Муслин није хтео ни за педаљ да осустане од одлуке да се на списак за азијску турнеју, па чак и за Мундијал у Русији, “угурају” Сергеј Милинковић-Савић, Адем Љајић, док је врх ФСС размишљао потпуно другачије.

НА СПИСКУ СЕРГЕЈ И ГРУЈИЋ

МЛАДЕН Крстајић је одмах после седноце Одбора за хитна питања саопштио и списак од 24 имена за азијску турнеју. На списку су голмани:Стојковић, Рајковић, Јовановић, одбрана: Рукавина, Максимовић, Ивановић, Настасић, Вуковић, Душко Тошић, Вељковић, Коларов, Обрадовић, средина терена: Миливојевић, Гудељ, Матић, Милинковић-Савић, Љајић, Гаћиновић, Грујић, Фејса и нападачи: Тадић, Костић, Пријовић, Митровић.

МУСЛИН: РАЗЛИЧИТИ ПОГЛЕДИ

ДОЈУЧЕРАШЊЕГ селектора Србије Славољуба Муслина је вест о споразумном раскиду уговора са ФСС затекла у Швајцарској.

– Налазим се ван Србије. Ова вест је резултат потпуно различитих погледа на будућност репрезентације које имамо ја и људи из ФСС. Нешто више о свему бих могао да кажем када се вратим у Београд – рекао је Муслин кратко за “Новости”.

СРБИЈА СА МУСЛИНОМ

15 8 5 2 26:15

Србија – Кипар 2:1 (пријатељска)

Србија – Израел 3:1 (пријатељска)

Русија – Србија 1:1 (пријатељска)

Србија – Р. Ирска 2:2

Молдавија – Србија 0:3

Србија – Аустрија 3:2

Велс – Србија 1:1

Украјина – Србија 2:0 (пријатељска)

САД – Србија 0:0 (пријатељска)

Грузија – Србија 1:3

Србија – Велс 1:1

Србија – Молдавија 3:0

Р. Ирска – Србија 0:1

Аустрија – Србија 3:2

Србија – Грузија 1:0

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »