Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 01/12/2017

Reprezentacija Švajcarske je imala dosta prilika da dogura daleko na velikim takmičenjima, ali su se noge tresle fudbalerima tog tima pred velike mečeve.

Švajcarska je reprezentacija koju krasi timski duh i koja postiže odlične rezultate u poslednje četiri godine.

Imaju reprezentaciju koja je već dugo na okupu i koja je od onog trećeg mesta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine kada su bili iza Engleske i Crne Gore, postižu odlične rezultate.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu su bili drugi u grupi iza Francuske kada su savladali Ekvador i Honduras, tada su fantastični bili i sadašnji reprezentativci, Đerdan Šaćiri, Rikardo Rodrigez i Haris Seferović. I onda u osmini finala su igrali sjajno protiv Argentine, reprezentacije koja je kasnije igrala finale. Ipak, golom Di Marije u produžetku su Argentinci prošli dalje.

Na EP su bili takođe odlični, bili su u grupi sa Francuskom, domaćinom, od koga ovoga puta nisu izgubili, Jan Zomer, golman, je tada dominirao i svakako je neko na koga moramo obratiti pažnju.

U drugoj fazi su igrali protiv Poljske, otišlo se u produžetke, potom i penale… Granit Džaka je poslao loptu pored gola za plasman Poljske u četvrtfinale.

Na Svetskim prvenstvima su igrali tri puta četvrtfinale, ali je to bilo davno, 1934, 1938. i 1954. godine kada su bili domaćini.

Redovni su učesnici na poslednja tri Svetska prvenstva, ovo im je četvrto uzastopno i nema sumnje da su možda i blagi favoriti u utakmici protiv Srbije. Do ovog Svetskog prvenstva stigli su kao drugoplasirani u grupi sa Portugalcima, imali su samo jedan poraz i sve pobede u grupi, a nakon baraža sa Severnom Irskom uspeli su da prođu na SP.

Ipak, istorija je na strani naše reprezentacije.

Protiv Švajcarske smo igrali samo kao Jugoslavija, i to 13 puta, a skor je na našoj strani, imamo 6 pobeda, 5 nerešenih i 2 poraza. Dešavalo se i da smo im davali i sedam komada, davne 1951. godine.

Lična karta reprezentacije

Selektor – Vladimir Petković
Kapiten – Štefan Lihtštajner
Zvezda tima – Đerdan Šaćiri
Formacija – 4-2-3-1

Zomer
Lihtštajner, Šar, Akanđi, Rodrigez,
Zakaria, Džaka,
Đ. Šaćiri, Džemaili, Zuber,
Seferović

sportske.net

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »