Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 01/12/2017

Naš prvi rival u Rusiji se predstavio svetu 1990. kao egzotika Bore Milutinovića, ali u Brazilu su delovali moćno. Ono što je sigurno, čeka nas pravi zid na otvaranju predvođen Realovim golmanom!

Čeka li nas “Smrt” na otvaranju, kako glasi kolokvijalni naziv za Kostarikance? Mi ih poznajemo kao “Tikose” koji su zapanjili svet predvođeni našim zemljakom, kada čak nisu imali ni rezervne dresove, pa im je Juve pozajmio crno-bele na debitantskom učešću.

Ova selekcija nije topovska hrana i slobodno se može reći da smo iz trećeg šešira dobili jakog rivala. Ako je FIFA lista bilo kakav pokazatelj, oni su 22. Bili su 13. svet ih je upoznao kada ih je Bora Milutinović odveo u osminu finala na debitantskom SP.

Imena Medforda i ostalih fudbalera postala su poznata, par njih je stiglo u ligu tadašnje SFRJ.

Do 2002. čekali su nove kvalifikacije, tada, ali i na sledećem prvenstvu ostali su bez druge runde, ali su 2014. bili u četvrtfinalu.

Radi se o timu koji igra tvrd, defanzivan fudbal, naravno prva zvezda je golman Kejlor Navas koji ih je odbranama doveo u top 8 na svetu, Brajana Ruiza verovatno poznajete iz Sportinga, kapiten tima je igrao za Fulam, a Mundijal je proslavio i Džoela Kempbela, koji ipak nije uspeo da opravda očekivanja Vengera, sada je u Betisu na pozajmici.

Srbija nikad nije igrala sa ovim timom, ni kao deo Jugoslavije, a ako pogledamo njihovu statistiku protiv velikih evropskih i svetskih timova, nikada nisu bili previše impresionirani. U kvalifikacijama su lako izborili plasman, u Brazilu su eliminisali Italijane i Engleze, imali dve pobede.

Taktički oni su verovatno najbolji tim iz Srednje Amerike, Oskar Ramirez je preuzeo klupu od Paila Vončopa, sam je igrao za “Tikose”, i bio i pomoćni trener 2006. na Mundijalu.

U novembru su, ako je za optimizam izgubili 5:0 od Španaca kao i 1:0 od Mađara. Neće nam biti lako, ono što je sigurno, ovaj tim će igrati na otvaranju sa željom da ne izgubi, čekaće nas na kontru i svakako da Srbija mora da se pripazi. Ako je Brazil apsolutni favorit grupe, Kostarika, baš kao i Srbija i Švajcarska ima sasvim realne adute i nade u drugo mesto.

sportske.net

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »