Фудбалски савез се одлучио за идилични Светлогорск

Фудбалски савез Србије изабрао је базу у којој ће наш национални тим да борави током Светског првенства у Русији! Одлука је пала да то буде Светлогорск, место у близини Калињинграда.

Светлогорск се налази на 30 минута од аеродрома „Храброво“, као и на око 25 минута од центра Калињинграда, односно стадиона где ће Србија (22. јуна) да игра други меч у оквиру групе Е против Швајцарске. Први сусрет на СП у Русији Орлови играју 17. јуна у Самари против Костарике, а последњи дуел у групи је на програму 27. јуна у Москви, где нас очекује сусрет са Бразилом…
“Место је мирно, веома лепо, омогућава нам пријатан боравак за припрему”, истиче спортски директор Горан Буњевчевић. “Уверени смо да ће играћи имати одличне услове за рад и одмор, односно да ће бити задовољни условима боравка у Русији”.

Светлогорск је град препун зеленила, миран, познат као драгуљ балтичког мора и веома атрактивна дестинација за руске и западноевропске туристе. Ради се о месту различитих обичаја, архитектуре, културе европске и руске, које заједно живе у хармонији. Град је већим делом смештен у боровој шуми, силази на балтичко море.

Хотел „Фалке резорт“ у коме ће бити смештена репрезентација Србије лоциран је на узвишењу, на 400 метара од обале мора , а окружен је лепом природом, парком и шумом. Главна хотелска зграда је дизајнирана у стилу замака из Пруске ере.
“На два минута од хотела налази се терен на коме ће репрезентација тренирати, налази се у одличном стању. Избором места, хотела и терена мислим да је Савез омогућио играчима заиста сјајне услове током учешћа и боравка на највећем планетарном такмичењу”, додао је Буњевчевић.

Чартер лет за Самару (где играмо прво утакмицу) траје два и по сата, а чартер лет до Москве (меч са Бразилом) сат и четрдесет пет минута…

Mozzartsport

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »