Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Младен Крстајић ће као селектор предводити Орлове на Светском првенству у Русији од 14. јуна до 15. јула ове године

Награду „Илија Пантелић” која припада најбољем фудбалском раднику за 2017. година понео је Младен Крстајић, актуелни селектор „А“ репрезентације Србије који ће с Орловима играти на Мондијалу у Русији од 14. јуна до 15. јула.

Управо је Крстајић из Бањалуке испраћен овацијама и са лепим жељама да поведе Србију до доброг пласмана на Мондијалу.

Младен Крстајић рођен је 4. марта 1974. године у Зеници, поникао је у Челику, потом је као омладинац стигао у Сенту, па Кикинду, у два наврата носио дрес Партизана, играо за Вердер и Шалке. За репрезентацију је одиграо 59 утакмица и постигао два гола, носио је један грб, али је наступао за државну селекцију која је имала три имена: СР Југославија, Србија и Црна Гора и Србија.

Донео је нешто ново у фудбал Републике Српске. Као председник Фудбалског клуба Радник из Бијељине показао је пут којим је најисправније корачати, сигурно корак по корак.

Клуб из Семберије је под његовим руководством остварио историјске резултате, освојио Куп БиХ и изборио премијерни наступ у Европи. Минуле године освојен је Куп Републике Српске, а упркос тешким проблемима сачуван је „костур” тима.

Младен Крстајић ће као селектор предводити Орлове на Светском првенству у Русији од 14. јуна до 15. јула ове године. Био је помоћник селектору Славољубу Муслину у квалификацијама за Мондијал, онда је по азијској турнеји добио префикс „вршилац дужности”, да би уочи Нове године он био скинут, а ФС Србије је одлучио – Крстајићселектор!

Поред тога у прошлој години је проглашен, на традиционалној манифестацији „Гласа Српске” – Избор десет најбољих спортиста за амбасадора спорта Републике Српске. Младен Крстајић је заиста један од ретких којима ништа тешко није. И као играч, и као председник и као селектор оставио је и оставља дубок фудбалски траг. То могу само одабрани.

– Почашћен сам овим признањем, знам да је Република Српска уз Орлове и репрезентацију Србије не само у фудбалу већ свим спортовима. Ми ћемо у Русији играти за наш народ, за Републику Српску, Србију и све наше људе у дијаспори. Желимо да донесемо радост, колико ћемо у томе успети зависиће од многих фактора, ми се надамо најбољем и радићемо да тако и буде, најбоље што можемо, знамо и умемо. Овај предивни амбијенту у бањалучком хотелу „Босна“ никада нећу заборавити – рекао је Младен Крстајић коме је награду уручио потпредседник ФСРС Милорад Лале, а председник жирија и сарадник Спортског журнала Томо Марић му је уручио култну књигу „Миљан, људи и вријеме“

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »