ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ СА УЛАЗНИЦАМА

Од уторка 5. децембра 2017. до среде 31. јануара 2018. године отворен је онлине портал за пријаву за куповину улазница за навијаче на СП у Русији.
НАЧИН КУПОВИНЕ УЛАЗНИЦА
Навијачи Србије за улазнице могу да се пријаве преко ФИФА портала ШТО ЗНАЧИ ДА ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ПРЕМА ПРАВИЛИМА ФИФА НЕМА МОГУЋНОСТ ДА ПРОДАЈЕ УЛАЗНИЦЕ ЗА СП. Навијачи Србије имају право на осам одсто продајног капацитета сваког стадиона на којем игра наша репрезентација.
Сваки купац може да попуни пријаву за себе и још максимално три особе и свако од њих посебно ће морати да достави личне податке. Да би купац ушао у квоту за навијаче Србије, мора бити држављанин или становник Републике Србије, а исто правило важи и за остале навијаче у пријави.
У случају да по завршетку процеса пријава (31. јануара 2018. у подне) потражња премаши број улазница на које навијачи Србије имају право, ФИФА ће жребом одабрати пријављене кандидате који ће имати право на куповину улазница. У случају да број пријава буде мањи од броја улазница, сви пријављени имаће право на куповину улазница, док ће остатак улазница од тог дана ићи у јавну продају преко ФИФА.
Редослед пријава за куповину улазница неће имати утицај на одређивање права на куповину, тако да је свеједно кад се неко пријави.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА И ЦЕНЕ УЛАЗНИЦА
У првом кругу такмичења, наша репрезентација одиграће три утакмице:
17. јуна 2018. Самара: Србија – Костарика
22. јуна 2018. Калињиград: Швајцарска – Србија
27. јуна 2018. Москва: Србија – Бразил

ЦЕНЕ УЛАЗНИЦА ЗА СВАКУ ОД ТРИ УТАКМИЦЕ У ГРУПИ:
Категорија 1: 210 америчких долара
Категорија 2: 165 америчких долара
Категорија 3: 105 америчких долара

Цене улазница за наредне фазе такмичења су следеће:
Осмина финала: 270 / 204 / 127 УСД
Четврт финале: 402 / 281 / 193 УСД
Полуфинале: 825 / 528 / 314 УСД
Утакмица за 3. место: 402 / 281 / 193 УСД
Финале: 1210 / 781 / 501 УСД
Навијачи Србије могу да се пријаве за било коју потенцијалну утакмицу српске репрезентације. Наведене цене односе се и на одрасле особе и на децу.
ПОТЕНЦИЈАЛНЕ УЛАЗНИЦЕ
Улазнице од осмине финала до финала су “потенцијалне улазнице”, што значи да ако наша репрезентација испадне у неком од кругова такмичења, купцима улазница се враћа новац за улазнице које су купили, а које српска репрезентација неће играти. У случају повраћаја новца, ФИФА задржава износ од 10 долара по особи за манипулативне трошкове.
НАЧИН ПЛАЋАЊА И ДОСТАВА
Приликом испуњавања пријаве за куповину улазница, осим личних података, купац је дужан да упише и податке о кредитној картици с које ће ФИФА, у случају позитивног исхода жреба, наплатити улазнице. Купац не мора да буде власник картице.
У цену улазнице је укључена и достава без обзира на број купљених улазница. ФИФА ће улазнице достављати током априла и маја 2018. године.

ОСОБЕ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА
Цене улазница за особе са посебним потребама једнаке су ценама улазница 3. категорије. Постоје четири категорије улазница:
1. Улазнице за особе у инвалидским колицима (улазница укључује бесплатну улазницу за личног пратиоца).
2. Особе са ограниченом способношћу кретања, слепе и слабовидне особе и друге особе са посебним потребама (улазница укључује бесплатну улазницу за личног пратиоца).
3. Особе са посебним потребама са псима водичима или са другим потребама за додатни простор (улазница укључује бесплатну улазницу за личног пратиоца).
4. Особе са прекомерном телесном масом (индекс телесне масе већи од 35кг по м2, улазница НЕ укључује бесплатну улазницу за личног пратиоца)
За све наведене категорије потребно је приложити одговарајућу медицинску документацију, а пријаве се такође раде путем ФИФА портала за улазнице.
ФАН ИД
ФАН ИД (“навијачка легитимација”) је идентификациони документ који ће, према закону земље домаћина морати да има сваки валсник улазнице у Русији. ОБАВЕЗА сваког навијача је да извади тај документ, јер ће само са тим докуметном и улазницом имати могућност да уђе на стадион. Израда и достава навијачке легитимације је бесплатна.
Навијачи се могу пријавити за ФАН ИД након што добију потврду о куповини улазнице, за утакмицу ФИФА Светског првенства. Детаљи о издавању ФАН ИД-а доступни су на www.fan-id.ru..
Навијачка легитимација моћи ће да се користи за бесплатни јавни градски превоз, као и за одређене међуградске железничке линије. За више информација, посетите www.fan-id.ru iwww.transport2018.com..
ФАН ИД служи за безвизни боравак у Русији током СП.

НЕДОЗВОЉЕНО КОРИШЋЕЊЕ УЛАЗНИЦА
Забрањена је препродаја улазница као и коришћење улазница у комерцијалне сврхе (наградне игре, туристички аранжмани, поклон пакети …)
НАПОМЕНА: Туристичке агенције не могу куповати улазнице за организацију туристичких аранжмана. ФС Србије нема могућност да организује туристичке пакет аранжмане за навијаче Србије на СП.

Фудбалски Савез Србије / fss.rs

 

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »