Још 84 дана остало је до почетка Мондијала у Русији, Орлови у групи са Бразилом, Швајцарском и Костариком

Фудбал се враћа у срце Срба. Само 86 дана остало је до осам година чеканог Мондијала на којем ће репрезентација Србије покушати да направи оно што у Немачкој и Јужној Африци – није, да у конкуренцији Костарике, Швајцарске и Бразила прође групу и оправда очекивања народа који се радује победама свих спортиста, али за успех фудбалера – живи.

Окупљањем репрезентативаца у Старој Пазови, Младен Крстајић данас почиње прву етапу предмондијалског тестирања. Састављање стартне екипе је можда и најлакши део селекторовог посла јер су се кроз квалификације, али и играма и головима у својим клубовима, многи играчи апсолутно наметнули.

Тежи део посла представљаће избор осталих до бројке 23. Један играч прекобројан је и са последњег Крстајићевог списка, а селектор је у обавези да нови са 30 фудбалера, пошаље у мају у ФИФА и да у првим данима јуна дефинитивно изабере двадесеттројицу привилегованих и почаствованих.

Врло је вероватно да ће Младен Крстајић у системима 4-2-3-1 или 4-3-3 покушати кроз игру да стигне до резултата на мечевима са Костариком и Швајцарском.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »