Administrator 27/03/2018

Није да баш треба да паднемо у несвест од узбуђења и среће, али ако ништа друго направили смо помак и вечерас у Лондону били тим који има право да стреми високим циљевима. Опор утисак из Торина поправљен је захваљући перфектним нападачким реакцијама Александра Митровића који је на одлична додавања Филипа Костића два пута матирао нигеријског голмана и донео Орлвома тријумф у једној од последњих провера пред Мундијал у Русији – 2:0.

Више жеље, више опипљивих шанси, више изграђених акција, више чврстина у дефанзиви… Тако некако је изгледало лондонско издање Србије, мада није много тешко направити велику скок у односу на виђено у Торину против Марока. Међутим, на трави стадиона Бартона није било индивидуалних глупости, почетничких грешака и нерационалних потеза. Када се подвуче црта, заслужили смо да добијемо и убедљивим резултатима врло незгодну афричку селекцију. Уосталом, Митровићу је поништен чист погодак…

Добро је што је нападач Фулама наставио да пумпа голгетерске мишиће пред турнир у Русији, још боље је што је одбрана са бившим капитеном Ивановићем и Настасићем била много стаблнија. Било је и мањкавости, али је Младен Крстајић уврштавањем Луке Миливојевића у стартну поставу добио на стабилности. Као локомотива је некадашњи везиста Звезде и Олимпијакоса повукао лопту у 68.минуту и започео акцију која је крунисана поготком. Много тога је Миливојевић радио вечерас, помогао Матићу да има конкретнији учинак. Остало је још да сачекамо Сергеја Милинковића Савића и надамо се да ће до јуна Душан Тадић поново пронаћи пут до магистрале фудбалског мајсторства. Он нам је у свом правом издању баш недостајао вечерас. Посебно када је за паковање голова расположен Филип Костић.

Ни за похвалу, ни за хроничну покуду. Тако некако су деловали репрезентативци Србије у првом полувремену дуела са Нигеријом. Агресиван почетак, нешто што би требало да представља константан састојак у игри Орлова, био је више него јасан сигнал да Крстајићеви момци желе да поправе утисак из Торина. Једна шанса Митровића, друга шанса Митровића, на послетку и гол који је поништен због лоше реакције помоћног арбитра.

Били смо много опаснији него против Марока, али нисмо спојили реализацију са солидним издањем. Није било играча који би представљали мост између тих фаза солидног издања и квалитетне реализације. Супер Орлови из Африке ослањали су се на квалитет Мозеса. Два пута је поменути Мозес тукао из даљине, али није било промене резултата. Селектор Крстајић није желео да експериментише. Спојио је Матића и Миливојевића у срцу маневра. Одмах се то одтазило на стабилност и агресију…. Штета што само Љајић и Тадић у добром делу првог полувремена нису били у траженом моду.

Повремено су се јављали, као у 35.минуту када је Рукавина одлично оставио лопту, Тадић је шутирао, али је голман Нигерије Узохо показао да има брзе руке.

Било је лепих момената у игри нашег тима и у наставку, међутим увек смо имали додир више када нисмо смели. Или смо бирали лоша решења. Улазак Игала је пробудио Нигеријце, Ивоби је повремено демонстирао природни дар и закључавао лопту у дуелима један на један. Опасне ситуације правили су пред голом Стојковића после фаула наши ивали. Мало је недостајало да нас Игало превари.

Од тог момента Орлови су као и у већем делу меча преузели контролу. И поентирали на описан начин. Разогопадио се Митровић, разгоропадио се Костић. Довољно за две мат ситуације у року од 13.минута.

Ово већ слути на добро.

СРБИЈА – НИГЕРИЈА 2:0 (0:0)

/Митровић 68, 81/

Стадион: Хајв у Лондону

СРБИЈА: Стојковић – Рукавина, Ивановић, Настасић, Коларов – Миливојевић, Матић (Грујић од 65) – Тадић, Љајић, Костић (од 89. Гаћиновић) – Митровић.

НИГЕРИЈА: Узохо – Ебуехи, Трост Еконг, Ајдову, Авазијем – Ндиди, Оби, Ивоби – Онази (Огочукву од 77), Мозес (Игало од 46), Муса.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »