Негативан утисак из дуела са Мароком, успели су репрезентативци Србије да поправе у мечу са Нигеријом у Лондону

Није се овога пута „коцкао” Младен Крстајић већ је меч почео са провереним и пре свега уиграним тимом, што му се на крају исплатило.

Далеко испред свих у поменуте две утакмице био је нападач Александар Митровићкоји се званично два пута уписао у стрелце, док му један гол није признат због превида судије из Енглеске.

Уз Душана Тадића, нападач Фулама једини заслужује похвале и за меч са Мароком, који су Орлови изгубили у Торину (2:1).

Са нова два поготка у репрезентативном дресу Митровић је показао зашто је први избор свих досадашњих селектора, а од њега много очекује и Младен Крстајић на Мондијалу у Русији.

– Жао ми је што ми нису признали и први гол, међутим, важније од тога је да смо одиграли добру утакмицу и остварили позитиван резултат. Терен и услови су били изузетно тешки за игру, али смо успели да урадимо оно што је Крстајић захтевао од нас – рекао је Александар Митровић.

Без обзира што су сви играчи Србије пре меча истицали да резултат није у првом плану, већ игра, било је евидентно да је и њима после Нигерије пао „камен” са срца.

– Играли смо на резултат и остварили победу што је најбитније. Добро смо стајали на терену, одрадили све што је селектор тражио од нас. Искористили смо наше шансе, док Нигерији нисмо дали прилику да угрози наш гол, имали су само неке полушансе. Конкретно, били смо бољи на крају и није испало тако лоше.

За разлику од противника Србије из групе на СП који су играли са ривалима сличних карактеристика, Орлови су играли са селекцијама из Африке.

Упркос томе што такве ривале Орлови неће имати на СП, нападач Фулама сматра да су мартовске провере успеле.

– Иза нас су две добре провере против различитих репрезентација. Једна која игра фудбал и друга која се ослања на снагу. Имамо још два месеца до окупљања, једва чекам нове провере и све оно што следи пред одлазак на СП. Приоритет је пре тога да одморимо главе, а онда да се психички и физички спремимо за Русију – закључио је Митровић.

zurnal.rs

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »