Како селектор Костарике види Групу Е…

Прва утакмица за Орлове у Русији. Костарика. Потенцијално кључна утакмица за даљи ток Светског првенства. И за нас. И за њих. Индивидуално, квалитет је на српској страни. Колективно? То ћемо тек видети. А шта од тог меча очекује селектор Костарике Оскар Рамирез?
“Не можемо још да будемо сигурни ни око чега кад је Србија у питању. Промена селектора им је тешко пала. Видимо то и по избору играча. Они експериментишу на неколико страна. Можда ћемо добити неку јаснију идеју из следеће пријатељске утакмице. Са те стране, Бразил и Швајцарска имају много стабилније екипе које можемо да анализирамо”, каже Рамирез за бразилски Глобо.

У другом делу интервјуа појаснио је нашта мисли, не говорећи конкретно о Орловима.
“У репрезентацијама имаш много мало времена за рад. Не можеш увек да изводиш другачији тим на терен. Мораш да се поправљаш. Имаш само неколико дана годишње са тимом. У тим данима мораш да створиш идентитет. Не можеш увек све да мењаш. Посебно зато што у квалификацијама немаш простора за то… Деси се онда да неко одигра изванредан меч и сви хоће да га виде у тиму. Али није тако, некад мораш да сачекаш. Млад играч може да одигра једну добру утакмицу, али не сваку”.

МОЗЗАРТ КВОТЕ

Костатика пролази групу – 4,50

А шта селектор Костарике мисли о другим тимовима из Групе Е. Новинар из Бразила је прокоментарисао да се Швајцарска добро брани. Табарез није сагласан.
“Није уопште толико дефанзивна. То је врло нападачки оријентисан тим, који уме да врши притисак, а зна и како да стане на лопту. Повукли су се само против Португалије. То је једна једина утакмица. Интересантна ствар код њих је што чим изгубе лопте у нападу одмах крећу у пресинг и одмах фаулирају ако је то једини начин.  Зато не примају толико голова. Противници им тешко стварају шансе”

И за крај о Бразилу.
“Сећам се да сам гледао Светско првенство 2014. и видео тим који је превише нападао и понекад није добро стајао у одбрани. Тите је пронашао тај дефанзивни баланс. Притом је успео то да уради а да не изгуби њихову суштину – прелепу нападачку игру. Натерао је играче да схвате да оно што се догодило 2014. не сме више никад да се деси”, коментарише Рамирез мислећи наравно на полуфинални дебакл Бразила против Немачке (1:7).

Ко су дакле сада фаворити за највиши пласман?
“Немачка, Шпанија, Бразил, можда Француска може да изненади. Ту је и Аргентина, волео бих да првак буде из Америке. Колумбија и Перу имају добре саставе, али нису још на том нивоу”.

mozzartsport.com

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »