Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Тако увек бива кад се списак не објави

Прва тема сваке земље ученице уочи планетарне смотре: ко ће на Мундијал? И док се у већини земаља народ већ увелико забавља коментарисањем селекторових одлука Фудбалски савез Србије из не баш најјаснијих разлога крије списак Младена Крстајића од јавности. Међутим, Вечерње новости у данашњем издању откривају нека имена.

Подсетимо, листајући страну штампу МОЗЗАРТ Спорт вам је открио да је на Крстајићевом списку од 35 имена сигурно Андрија Живковић, док позив није стигао на адресу другог Бенфикиног аса Љубомира Фејсе. Такође, Немања Пејчиновић је у интервјуу за Известију сам рекао да га нико из Савеза није звао. Међутим, можда је Пејчиновић само неупућен, јер Новости тврде да Крстајић ипак рачуна на штопера московске Локомотиве, мада не прецизирају да ли на поменутој листи од 35 фудбалера или га види у оних 23 који ће и путовати у Русији.

Занимљиво, Новости пишу да у Русију сигурно неће путовати Матија Настасић, који није чак ни на Крстајићевом ширем списку. Истина, Настасић је због повреде пропустио финиш сезоне у Шалке, али је упорно понављао – иако је спортски директор ФСС Горан Буњевћевић говорио да су шансе за тако брзи опоравак непостојеће – да ће се опоравити на време за Светско првенство. У Савезу очигледно нису уверени. Или нису хтели да буду уверени. Мада, постоји опција – сада већ минимална – да се Настасић нађе у Русији. На списку Орлова од 23 имена – мора бити испоручен Фифи до 4. јуна – моћи ће да буду само фудбалер са шире листе. Међутим, ако се неко повреди после 4. јуна, селектори имају право да у Русију зову било ког играча.

У Русији ће иначе бити и двојица суперталентованих клинаца који нису били на радару Славољуба Муслина. Додуше, обојица су одскочила тек ове сезоне, што ће рећи да није било ни времена да их Муслин убацује у ватру у последњим мечевима квалификација. У питању су наравно Лука Јовић и Немања Радоњић.

МОЗЗАРТ КВОТА
Србија пролази групу – квота 2.15
Србија испада у групи – квота 1.70

Овај први је експлодирао тек нешто касније, добрим играма и головима у Ајнтрахту вероватно је изборио себи опстанак у Бундеслиги, а очигледно купио и Крстајићево пверење. Можемо само да претпоставимо да ће бити трећи шпиц Орлова у Русији, иза Александра Митровића и Александра Пријовића. Опет, то је само претпоставка.

Даље, Радоњић иза себе има сјајну сезону у дресу Црвене звезде, а како га у ФСС већ годинама сматрају за играча од кога ће у будућности национални тим имати велике користе и он је ухватио последњи воз за Русију. Новости тврде: биће једини Звездин играч тамо. Као што ће и Партизан имати једног представника, већ дугогодишњег голмана репрезентације Владимира Стојковића.

За Светско првенство у Русији челници ФСС одавно су најавили: прилика и за најталентованије српске фудбалере. Јовић и Радоњић упадају у ту групу, ма шта ко мислио. Само, неко ће због њих морати да остане без руске визе. Питање је ко?

mozzartsport.com

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »