Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Жао ми је. И тешко ми је било да одлучим… Али моја је одговорност кога ћу повести, поручио наш селектор

Најбоља репрезентација Србије отпутовала је на припреме у Аустрију. Селектор Младен Крстајић повео је 23 играча који ће играти на Мундијалу, а Орлови ће у Бад Валдерсдорфу боравити недељу дана и имати у Грацу две припремне утакмице. Прва провера биће против Чилеа у понедељак, 4. јуна, док је сусрет са Боливијом на програму пет дана касније.
“Иде све по плану. Први микроциклус је завршен у Старој Пазови, уводни рад пред оно што нас чека у Аустрији. Могу да будем задовољан атмосфером, радом и односом играча. Заиста сам задовољан”, казао је Крстајић новинарима на аеродрому “Никола Тесла”.

Селектор је истакао да ће први дуел са Чилеанцима бити прилика да се играчи првенствено опораве од напорних такмичења…
“Сви су завршили напорне сезоне и битно је вратити их у такмичарски ритам. Покушаћемо да у првој утакмици комбинујемо састав. Неки наши играчи су одиграли преко 50 утакмица у сезони. Комбиноваћемо доста. Резултат није приоритет. Већ против Боловије тражићемо нешто друго. Полако се спремамо за тај 17. јун и утакмицу са Костариком која је много битна”.

Голман Александар Јовановић (Архус), дефанзивац Матија Настасић (Шалке) и играчи средине терена Немања Максимовић (Валенсија) и Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт) неће путовати у Аустрију, односно касније у Русију.
“Не постоји ту ништа лично, највише бих волео да сам могао да поведем 35 играча са ширег списка, али правила су таква. Имали смо такав почетак припрема са четири голмана, да Матија Настасић и Бане Ивановић нису сто одсто спремни… Дошао је моменат да у 12 сати морамо да пријавимо списак играча за утакмицу са Чилеом, у 16 сати ФИФА избацује списак свих репрезентација које ће учествовати на Светском првенству. Меч са Чилеом је у 20.00, због чега смо дошли до закључка да нема резона да водимо још четворицу играча на припреме”.

Селектор не крије да му је било тешко да донесе коначну одлуку о прекобројним играчима…
“Жао ми је. И тешко ми је било да одлучим… Био сам у таквој позицији као играч два пута, 2000. и 2010. године. Ми смо држава, нисмо клуб. Стицајем околности, због начина игре који форсирамо ти играчи су остали прекобројни. Матија Настасић и Бане Ивановић нису тренирали са екипом током целе недеље, нису потпуно спремни и одлучио сам се за Банета који је имао слабију повреду од Матије. Он је ван терена већ два и по месеца. Питање је да ли ће Ивановић бити спреман за понедељак, мислим да га нећу ставити да игра против Чилеа, баш из разлога да бих га сачувао за финалну пробу против Боливије, али и меч са Костариком. Што се тиче осталих играча, од четворице голмана одлучио сам се за ову тројицу. Они су сви једнаки, ситнице су одлучивале. Гаћиновић и Максимовић су отпали због система игре, Радоњић и Живковић су добили малу предност”.

На завршном списку налазе се тројица дебитаната, који су део седморке која није играла у квалификацијама. Ради се о играчима који су огроман потенцијал и свакако залог за будућност, али и садашњост нашег репрезентативног фудбала.
“Не можемо да гледамо само на данас и сутра, већ даље у будућност. Мислим да сам био јасан код одговора на таква питања. Имао сам на ширем списку 35 играча, правила ФИФА су таква и моја је одговорност кога ћу повести”, закључио је Младен Крстајић.

Use Facebook to Comment on this Post

1 thought on “ВЕСТ ДАНА – Орлови одлетели у Аустрију

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »