Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 02/06/2018

Žao mi je. I teško mi je bilo da odlučim… Ali moja je odgovornost koga ću povesti, poručio naš selektor

Najbolja reprezentacija Srbije otputovala je na pripreme u Austriju. Selektor Mladen Krstajić poveo je 23 igrača koji će igrati na Mundijalu, a Orlovi će u Bad Valdersdorfu boraviti nedelju dana i imati u Gracu dve pripremne utakmice. Prva provera biće protiv Čilea u ponedeljak, 4. juna, dok je susret sa Bolivijom na programu pet dana kasnije.
“Ide sve po planu. Prvi mikrociklus je završen u Staroj Pazovi, uvodni rad pred ono što nas čeka u Austriji. Mogu da budem zadovoljan atmosferom, radom i odnosom igrača. Zaista sam zadovoljan”, kazao je Krstajić novinarima na aerodromu “Nikola Tesla”.

Selektor je istakao da će prvi duel sa Čileancima biti prilika da se igrači prvenstveno oporave od napornih takmičenja…
“Svi su završili naporne sezone i bitno je vratiti ih u takmičarski ritam. Pokušaćemo da u prvoj utakmici kombinujemo sastav. Neki naši igrači su odigrali preko 50 utakmica u sezoni. Kombinovaćemo dosta. Rezultat nije prioritet. Već protiv Bolovije tražićemo nešto drugo. Polako se spremamo za taj 17. jun i utakmicu sa Kostarikom koja je mnogo bitna”.

Golman Aleksandar Jovanović (Arhus), defanzivac Matija Nastasić (Šalke) i igrači sredine terena Nemanja Maksimović (Valensija) i Mijat Gaćinović (Ajntraht) neće putovati u Austriju, odnosno kasnije u Rusiju.
“Ne postoji tu ništa lično, najviše bih voleo da sam mogao da povedem 35 igrača sa šireg spiska, ali pravila su takva. Imali smo takav početak priprema sa četiri golmana, da Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu sto odsto spremni… Došao je momenat da u 12 sati moramo da prijavimo spisak igrača za utakmicu sa Čileom, u 16 sati FIFA izbacuje spisak svih reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu. Meč sa Čileom je u 20.00, zbog čega smo došli do zaključka da nema rezona da vodimo još četvoricu igrača na pripreme”.

Selektor ne krije da mu je bilo teško da donese konačnu odluku o prekobrojnim igračima…
“Žao mi je. I teško mi je bilo da odlučim… Bio sam u takvoj poziciji kao igrač dva puta, 2000. i 2010. godine. Mi smo država, nismo klub. Sticajem okolnosti, zbog načina igre koji forsiramo ti igrači su ostali prekobrojni. Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu trenirali sa ekipom tokom cele nedelje, nisu potpuno spremni i odlučio sam se za Baneta koji je imao slabiju povredu od Matije. On je van terena već dva i po meseca. Pitanje je da li će Ivanović biti spreman za ponedeljak, mislim da ga neću staviti da igra protiv Čilea, baš iz razloga da bih ga sačuvao za finalnu probu protiv Bolivije, ali i meč sa Kostarikom. Što se tiče ostalih igrača, od četvorice golmana odlučio sam se za ovu trojicu. Oni su svi jednaki, sitnice su odlučivale. Gaćinović i Maksimović su otpali zbog sistema igre, Radonjić i Živković su dobili malu prednost”.

Na završnom spisku nalaze se trojica debitanata, koji su deo sedmorke koja nije igrala u kvalifikacijama. Radi se o igračima koji su ogroman potencijal i svakako zalog za budućnost, ali i sadašnjost našeg reprezentativnog fudbala.
“Ne možemo da gledamo samo na danas i sutra, već dalje u budućnost. Mislim da sam bio jasan kod odgovora na takva pitanja. Imao sam na širem spisku 35 igrača, pravila FIFA su takva i moja je odgovornost koga ću povesti”, zaključio je Mladen Krstajić.

Use Facebook to Comment on this Post

1 thought on “VEST DANA – Orlovi odleteli u Austriju

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »