Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Али, оптимиста сам”, каже капитен

Дуг бојкот српских медија због текстова жуте штампа о приватном животу и после ко зна колико времена Александар Коларов коначно пред новинарима о – фудбалу. Разговор представника “седме силе” са селектором Младеном Крстајићем изгледа је уродио плодом, па је и капитен Орлова потписао прекинуо “рат” са новинарима. И видео да нема ту ничег страшног, бар када се прича држи фудбалске игре. А шта о њој мисли искусни бек Роме после убедљивих 5:1 против Боливије?

Задовољан је, али капитенски упозорава и на ствари које треба поправити.
“Искрено, мислим да можемо много боље. Нарочито у фази кад они имају лопту. Да имамо јачи пресинг тада. Јер против већих екипа ту бисмо могли да имамо проблем. Ту треба да се побољшамо. Али оптимиста сам. Имамо седам дана да се још боље припремимо. Екипа је добра, дишемо као један. Радује ме што има места за напердак. А резултат је једна лепа увертира”, сумира утиске Коларов.

Сергеј као задњи везни: Битно ми је да играм, а где ћу – није

Посебно је новинаре занимало како Коларов – као један од искуснијих – види одлуку Савеза и селектора да за Мундијал у Русију у екипу угурају и велики број играча из млађих селекција.
“Ја сам давно на Европском првенству био други са младом репрезентације, они су освајали те највеће турнире. И види се на тренинзима да имају тај неки позитивни дух, па се надам да ће и они на неки начин свима нама помоћи да на Мундијалу остваримо добар резултат. Да их не помињем сад све, али Сергеј је вансеријски играч, не заборавимо такође да су и Александар Митровић и Филип Костић млади играчи, само су стасали, па су мало одговорнији у игри. Кажем, верујем у ову екипу”.

МОЗЗАРТ КВОТЕ
Србија пролази групу – 2,15

Верује ли у Николу Миленковића са којим је на припремама у Аустрији први пут заиграо у последњој линији? Општи је утисак да је популарни Блеки откровење ових припрема. Међутим, Коларов, који је много тога претурио преко главе, апелује да Миленковић остане чврсто на земљи и настави да ради на себи.
“Он је још дете, са својих 19 година. И све је ово ново за њега. Нормално је да уз Банета, Тошића и мене, мора да слуша, мора он још много да ради. Али најбитније је да је на правом путу. Може да буде супер играч”.

Зак рај, готово је са припремним утакмицама. Још седам дана па први изазов на Мундијалу. Против Костарике у утисак је најважнијој утакмици турнира.
“Најтежа утакмица. Сви смо свесни снаге Костарике. Само скромношћу и озбиљним радом и приступом можемо да дођемо у ситуацију да се и ми питамо”, саветује Коларов.

моцарт спорт

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »