Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Овог пута, похвале и за селектора Младена Крстајића

ВЛАДИМИР СТОЈКОВИЋ – остао је без оцене, јер малтене није имао посла, а код гола Боливије није имао шанси после низа пропуста наших играча.

БРАНИСЛАВ ИВАНОВИЋ 7,5 – После ове провере не би смело да буде дилеме ко је наш први избор на позицији десног бека. А последњих 25 минута охрабрујуће је деловао и као штопер. Мајсторски гол је само потврда деценијског квалитета у дресу репрезентације.

НИКОЛА МИЛЕНКОВИЋ 7,5 – Полако, али сигурно добијамо штопера за наредну деценију. Права дивота га је гледати како купи лопте, па чак и дели савете старијима од себе. Мала замерка за жути картон, с тим да је утисак да је прво стигао до лопте, па онда ударио Боливијца.

МОЗЗАРТ КВОТЕ
Србија пролази групу – 2,15

ДУШКО ТОШИЋ 7 – О његовој партији говоре аплаузи навијача. А о смирености потези из првог полувремена кад петом залама Боливијце. Двапут.

АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ 7 – Врло добар у излетима на противничку половину. Сјајно је сарађивао са Костићем и изводио прекиде који су представљали непрекидну опасност по гол Боливијаца.

НЕМАЊА МАТИЋ 7,5 – Као да је на Олд Трафорду, српски Спајдермен – како му тепа Жозе Мурињо – направио је мрежу у коју су се уплели Боливијци и дао нам за право да верујемо да ће побити предвиђања тренера Манчестер јунајтеда о што ранијем повратку са Светског првенства. Речју – доминантан. Није имао среће да квалитетну партију зачини поготком, пошто је погодио пречку.

СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ САВИЋ 6,5 – Можда и најслабија карија у ланцу српских фудбалера. Биће да је томе допринела и недефинисана позиција, мало испред Матића, а мало иза Љајића. Као да још тражи себе. Ниједном није подсетио на фудбалера за кога Лацио тражи 150.000.000 евра.

ДУШАН ТАДИЋ 7,5 – Милина га је гледати оваквог какав је био данас у Грацу. И естетика и доживљај и асистенција. Само му је гол недостајао. Нека му Фортуна намигне у Русији. Утисак мало покварио непосредно пре гола Боливије.

АДЕМ ЉАЈИЋ 8 – Супериоран. Кад се “наклати” екипи скромног реномеа, каква је Боливија, до изражаја долази његов потенцијал, оличен овога пута у две сјајне асистенције, али и непрекидном гурању лопте напред. Само без “прцкања” карактеристичног за неке претходне мечеве.

ФИЛИП КОСТИЋ 7,5 – За разлику од сусрета са Чилеом, данас је и брзином и ударцима са достанце мучио голмане Боливије. Заслужио је аплаузе на отвореној сцени публике у Грацу.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЦ 8,5 – Да је такмичарска утакмица у питању добио би и више. Никад није био овако ефикасан као у првих шест месеци 2018. Како је терорисао голмане по Чемпионшипу, тако је пуцао и у Боливијце, користио различите врте оружја, умало није постигао и гол маказицама, а после премијерног хет-трика у каријери можемо само да пожелимо да не стаје. Јер, не ваља прекидати док је лепо.

ИЗМЕНЕ

ЛУКА МИЛИВОЈЕВИЋ (од 46. минута) 7 – Асистент за трећи Митровићев погодак, премијерлигашким потезима амортизовао је покушаје Јужноамериканаца да нас уведу у проблеме.

МАРКО ГРУЈИЋ (од 63. минута) 6,5 – Далеко је надмашио учинак из своје “најбоље утакмице за репрезентацију”, како је назвао сусрет са Чилеом. Имао је и шансу за гол, промашио је са пет метара главом.

АНТОНИО РУКАВИНА 6,5 (од 67. минута) – Одрадио посао на месту десног бека, али после Ивановићеве партије, утисак је, изгубио место стартера.

АЛЕКСАНДАР ПРИЈОВЋ (од 69. минута) 6,5 – Растрчао се, али шансу за гол није имао.

ПРЕДРАГ РАЈКОВИЋ (од 80. минута) – премало времена да би био оцењен.

НЕМАЊА РАДОЊИЋ (од 85. минута) 7 – Некад је довољан један потез да се види шта ко уме, а Звездин крилни везиста је побацао Боливијце као кегле у казненом простору у финишу меча и наговестио да би могао да буде џокер у Русији.

СЕЛЕКТОР

МЛАДЕН КРСТАЈИЋ 7,5 – Обећао је бољу Србију и – добисмо бољу Србију. Руку на срце, против 39. репрезентације света, али игра, ефикасност, а пре свега понашање наших фудбалера сугеришу да је и селектор на добром путу. Успео је да нађе решење за критичну позицију десног бека, профилисао Миленковића као штопера коме се верује, пробудио досад непредвидивог Љајића и још ако то успе да Сергејем… Да је у екипи успоставио ред показује и детаљ с краја првог полувремена у коме одузима слободан ударац Љајићу, предаје га Коларову, а из те акције пада најлепши гол на утакмици. Још да среди падове концентрације код појединаца. Ваљда не тражимо превише.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »