Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Било је лепршаво, убедљиво, али нећемо се залетети – уверава голман Стојковић

Србија трепери од задовољства, после осам година, фудбалска репрезентација учествоваће на Светском првенству.

Припреме су архивиране, провере одрађене, лет ка Калињинграду прва је ставка у новом поглављу српског фудбала.

У понедељак, тачно у 10 часова, предвођени селектором Младеном Крстајићем, репрезентативци Србије полетели су ка фудбалској оази у којој нема великана Италије, Холандије… У којој сви имају право на наду, логично и Орлови…

Није само петарда на последњој провери са Боливијом пробудила наду да Младен Крстајић може да изведе наше репрезентативце из групе у нокаут фазу…

Потенцијал Милинковић-Савића, квалитет Матића, горопадност Митровића, луцидност Љајића и Миливојевића, поузданост Стојковића и жар којом носи капитенску траку Коларова, аргументи су за оптимизам свих којима фудбал нешто значи.

Владимир Стојковић је на последња два тест примио по гол, али није покварио статус поузданог чувара свих наших мондијалских снова. Петарда против Боливије није заварала човека који ће у Русији постати учесник трећег Мондијала:

Било је лепо, убедљиво, лепршаво, али нећемо се сигурно залетати као да смо не знам шта урадили. Улазимо у наредних седам дана као да нисмо победили 5:1- и са дозом скромности одлазимо на Светско првенство – уверљив је Стојковић.

Примио је гол, али посла готово да није имао…

Мени прија кад се не видим на терену, то значи да је екипа на добром путу и дај боже да буде још таквих утакмица.

Против Боливије све је деловало много боље него у мечу са Чилеом:

Тешко је, свако жели да се наметне, нормално је да некад не иде као што је било против Чилеа, али трудимо се да поправимо ствари

Признање Младена Крстајића да му се срце цепа што је морао да отпише недовољно опорављеног Матију Настасића, на тренутак је забринуло љубитеље фудбала.

„Тај тренутак” стављен је ад акта појавом у крупном плану Николе Миленковића.

Селектор је после утакмице са Боливијом недвосмислено потврдио шта му је на души одговарајући на питање да ли у Миленковићу види себе с почетка репрезентативне каријере.

Видим Видића – у две речи је објаснио Крстајић.

Не страхује селектор да би похвале могле да буду контрапродуктивне:

Не плашим се, знам добро какав је.

Какав је заиста Никола Миленковић? Поређење са Видићем враћа страницу историје на деби у репрезентацији некадашњег аса.

Дејан Савићевић, оспораван још више него данас Младен Крстајић, видео је у голобрадом и бубуљичавом Немањи Видићу репрезентативни потенцијал идеалан за деби усред Напуља против Италије 1:1. Пред Миленковићем је још већи изазов: Мондијал!

Мени је у глави само да напорно тренирам, да дајем све од себе на утакмицама, а селектор одлучује ко ће играти на Светском првенству.

Миленковић је на утакмици против Белгије дефинитивно себе учврстио у првој екипи…

Одиграли смо одличну утакмицу и направили изванредну увертиру за Светско првенство и меч са Костариком. Пет постигнутих голова нам значе за стварање самопоуздања. али због тог једног примљеног морамо да будемо веома обазриви. Таква грешка и деконцентрација не сме да нам се дешава у Русији, потрудићемо се да то исправимо – рекао је после меча у Грацу.

Играо је и са Ивановићем и са Тошићем у тандему, био и десни и леви штопер:

Ивановић и Тошић у сјајни играчи и сјајне особе које нама млађима много помажу. Задовољство је играти са њима у пару – закључио је Миленковић.

Нису само Стојковић и Миленковић весници лепших мондијалских тренутака од последњих на којима је наша репрезентација доживљавала тешке ударе…

Сви заједно од Тошића до Митровића имају прегршт мотива и довољно знања да лет накнадно, за три, четири, пет недеља означе историјским.

журнал

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »