Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Наш први ривал може да изненади у Русији, али није тим кога не бисмо могли да победимо и против Швајцарске одиграмо мало финале за други круг – оптимиста је Пауновић

Пре три лета репрезентацију Србије до 20 година на Новом Зеланду довео је до светског трона. Из златне генерације шесторица његових твораца подвига конкурисаће за састав Орлова на предстојећем Мондијалу у Русији.

Вељко Пауновић ће из Чикага, на чијој клупи седи већ трећу сезону, с посебном пажњом пратити игре Сергеја Милинковића-Савића, Андрије Живковића, Предрага Рајковића, Милоша Вељковића и Марка Грујића.

Причао сам још после повратка са Новог Зеланда да ће велики број играча проћи кроз фазу неиграња и борбе за статус у клубовима. Група њих се афирмисала и изборила место у државном тиму за Мондијал. Пред њима је светла будућност. Имају шампионски менталитет, учешће на Мондијалу помоћи ће им да напредују, у њима је огроман потенцијал и способност да допринесу успесима тима. Жао ми је што у Русију нису отпутовали Мијат Гаћиновић и Немања Максимовић, обојица су увек доприносила успесима млађих селекција и показала да су спремна за највише домете – разговор о планетарном шампионату Вељко Пауновић почео је освртом на бивше ученике.

Учесници СП Лука Јовић и Немања Радоњић такође су били део групе коју сте тренирали до пре три године. С друге стране, Бразилци имају у тиму, вероватно у првој једанаесторици Габријела Жезуса и Данила?

Бразил има 200 милиона становника, односно много већу фудбалску базу од нас. Због тога није чудно што ће само двојица из тима којег смо савладали у финалу играти на Мондијалу. То довољно говори колико смо велики успех направили освајањем светског првенства.

Шта очекујете од тима Орлова састављеног од микса млађих и старијих играча у Русији?

Очекујем да покажемо квалитетну игру, прођемо у осмину финала или бар будемо кандидати за други круг. Објективно, имамо довољно добар тим за учешће у нокаут фази.

Прва препрека на том путу биће нам Костарика. Добро познајете ривала Србије у недељној утакмици обзиром да шесторица играју у МЛС лиги: Матарита и Валас су Њујорк ситију, Гузман у Портланду, Востон у Ванкуверу и Калво у Минесоти.

Костариканци су репрезентација са доказаним талентом и физичком моћи. Недостаје им групна кохезија, односно заједништво и снажнији менталитет. Њихова последња провера против Белгије је најбоље потврдила мане нашег првог противника. Костарика је у јако слабој форми и пораз од Белгијанаца упалио је црвену лампицу. Не сумњам, ипак, да ће наш први ривал максимално спреман дочекати недељну премијеру. И даље је то тим који може свакога да изненади, али можемо да га победимо.

журнал

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »