Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Из угла Милана Раставца

Прва утакмица може да буде и пресудна. Није то никакав изум, већ констатација каква се провлачи на сваком великом турниру, па је разумљиво што је сва пажња нашег државног тима усмерена на Костарику.

Иако су и Швајцарска и Бразил атркативнији ривали, премијерном мечу у Групи Е Србија приступа озбиљно, што се да закљулчити на основу анализе ривала.
„Костарика има два брза бочна играча и централног нападача. Реч је о ‘густој’ селекцији у средини терена, а највише слободној по боковима. Кључан је квалитет нашег тима. Идеја за ову утакмицу је да све слабости Костарике искористимо и да држимо игру под контролом“, предочио је Милан Раставац, помоћни тренер у стручном штабу Младена Крстајића.

На Мундијалу у Бразилу Костарика је направила пометњу тако што је прошла групу у којој су били Уругвај, Енглеска и Италија, затим је изабцила Грчку, а у четвртфиналу је елиминисала тек после пенала од Холандије.
„Они агресијом покушавају да дођу до гола. Преко Руена и Руиза. После континураних напада све се своди на креацију Руиза. Остали то подупиру. Реч је о екипи која тежи да игра фудбал. Организација игре је комплекснија, међутим, ми смо себи најбитнији“.

Раставац је понудио логичан одговор на питање какви би против такве селекције требало да буду српски репрезентативци:
„Такмичари у сваком минуту. Морамо да се наметнемо“.

моцарт спорт

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »