Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Миодраг Белодедић разочаран игром и поразом Србије од Швајцарске на Мондијалу

Прославио се у некадашњем Купу шампиона. Сребрну амфору освајао је са Стеауом 1986. и Црвеном звездом 1991. Светско првенство и утакмице у репрезентацији Румуније такође су га сврстали међу најбоље дефанзивце тог доба. Четвртфинале на Мондијалу 1994. у САД ударило је посебан печат каријери Миодрага Белодедића.

Румуна нема на планетарном шампионату у Русији, али сјајни либеро највећих клубова у Румунији и Србији из најбољих дана, помно прати утакмице на фудбалској смотри.

– Немојте ништа да ме питате о Србији – нашалио се Белодедић кад се јавио на телефонски позив љут због пораза Орлова од Србије у Калињинграду.

И вас је изнервирао преокрет Швајцараца у петак?

– Не могу да схватим да су ваши репрезентативци играли као у школском дворишту, да су направили такве грешке, примили голове на овакав начин. Нисам веровао да могу толико да се откаче, да не буду пажљиви.

Изабраници Младена Крстајића добро су почели меч?

– Јесу, рано су дали гол. Морали су затим да дуже задржавају лопту. У таквим утакмицама неопходно је да вежу осам, девет, десет додавања, а не да одмах омогућавају напад противнику. Имали су много проблема у игри. Нису на тај начин никако могли да сачувају предност. Стварно су ме разочарали.

У табору Орлова много се прича о суђењу Немца Бриха?

– Суђење, разумем. Можда би арбитража била другачија да је друга земља у питању. Митровића јесу двојица ухватила, загрлила га, држала. Да је нека друга селекција играла судија би пресудио нешто друго, овако…

Имате ли наду у чудо против Бразила?

– Не знам. Кад узмем у обзир шта су и једни и други показали у Русији не верујем у изненађење. Бразилци кад стану на лопту не може нико да им је одузме. Опасно је да се било ко отвори против њих. Можда је једина шанса да Србија игра затвореније, да прилику за гол тражи из корнера и слободних удараца. Орлови су јаки, добро скачу и могу на тај начин да угрозе фаворита.

Јесте ли познавали овај тим Србије пре почетка Мондијала?

– Причало се и видео сам да има искусних и добрих играча у вашој селекцији. Недостаје вам брзина, хитрина, не мора тренер све да им каже, могу сами на терену да се договоре, што нису урадили против Швајцарске.

Можете ли да посебно оцените игру одбране Орлова?

– Не знам шта се десило целом тиму Србије. Много су се повукли после вођства. Тешко је кад се браниш скоро целу утакмицу. Поновићу, кад су одузимали лопту нису знали да је сачувају, шаљу лево, десно, губили су је јако брзо. Имају времена да схвате где су грешили, али снажан им је противник на крају. Срећно – пожелео је из срца Миодраг Белодедић подвиг нашим репрезентативцима против Кариока.

Use Facebook to Comment on this Post

1 thought on “Белодедић не може да се начуди грешкама српске одбране: Као у школском дворишту

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »