Будимо поштени, чињеница је да наш максимум одговара средњем нивоу бразилског тима, Орлови су одиграли колико су могли, Бразил довољно да победи

Статистичко рашчлањивање дуела Србије и Бразила, до последњег детаља и мини-секунде, за младог српског стручњака, Ивана Вукомановића, не изгледа ништа више до математичко огољавање истине.

„Инстат” анализа завршних 90 минута нашег тима на мондијалској смотри, према тумачењима некадашњег шефа струке Стандарда из Лијежа и словачког Слована, данас повременог предавача у школи белгијског савеза, добила је потврду већ виђеног!

– Статистику волим само као врсту потпоре онога што гледамо током утакмице. А, у нашем случају, може да се прочита уочено на терену, Србија је надиграна у сваком сегменту. Будимо поштени, чињеница је да наш максимум одговара средњем нивоу бразилског тима. Орлови су одиграли колико су могли, Бразил довољно да победи – скицира Вукомановић суштину московског дуела.

Србија је углавном нападала по боковима и, занимљиво, без успешних улаза кроз средину шеснаестерца. За разлику од Кариока, чији правци се очитавају у највећој мери из средишње линије.

– Ништа неочекивано,ми немамо профиле фудбалера, спремне да се носе са најјачима, представницима такозваног такозваног вертикалног фудбала. Играмо споро и безидејно, форсирамо исти стил као и пре 20 година. А, игра је у међувремену еволуирала, наши фудбалери се формирају по истом моделу као и две деценије раније. Спори смо, троми, нема нас нигде. Нажалост, наш огроман потенцијал девалвиран је погрешним школовањем, мимо савремених токова.

Дотичући српску причу у Русији, Вукомановић нема дилему.

– Имали смо срећу да слушамо и учимо од Швајцарца Арчибалда Рајса, највећег пријатеља српског народа. Памте се и данас важе његове речи „Срби, чувајте се себе самих”. Не верујемо нашим људима, пуцамо им у чело, иако бисмо морали и споменик у знак захвалности да подигнемо. Нанишанили смо и стручњаке попут Славољуба Муслина и Радомира Антића. Гурнули смо их низ воду, пошто су нас одвели на Мондијал. Поштујем Муслина, као бившег учитеља, не желим да будем његов адвокат, али јавно питам, коме је ишла у прилог његова смена? Одвео нас је на СП, створио систем и све је нестало за два месеца. А, човек је две године направио велики посао!

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »