Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Очекивао сам много бољу игру Србије и значајнији резултат на Светском првенству, каже за Информер легендарни фудбалер и председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић.Са њим је сагласан и некадашњи капитен „орлова“ Немања Видић, који каже да је разочаран оним што је репрезентација показала у Русији.

„Орлови“ су на Мундијалу забележили само једну победу и то против Костарике са 1:0 на старту такмичења, затим су поражени од Швајцарске са 2:1 и на крају од Бразила са 2:0. Изабраници Младена Крстајића су се тако, као трећи у групи Е, опростили од овог такмичења.

Савићевић је истакао да су дебаклу „орлова“ у Русији допринеле и судије.

– Као што смо знали и пре Мундијала, утакмица са Швајцарском била је преломна, ту се све решавало.

Био сам негативно изненађен на колико погрешан начин Србија приступа утакмици.

Уместо да се фокусирају на игру, сви су причали искључиво о играчима албанског порекла који играју тамо. Читајући новине из Србије, имао сам утисак да ће се играти против Албаније, а не против Швајцарске. Такву рекламу сте направили тим играчима, да је просто невероватно – казао је Савићевић и додао:

– Поштено је рећи да су и судије имале велики утицај на исход меча. На неки начин, они су елиминисали Србију са Мундијала. Одлично сте почели против Швајцарске, мислио сам да ћете издржати, али нажалост нисте. Е, кад дођете у ситуацију да се вадите против Бразила, онда је јасно да су ту шансе мале. С тим да сам пре другог гола „кариока“ веровао да Србија може да изједначи.

Некадашњи репрезентативац наше земље је посебно био разочаран игром Адема Љајића и Сергеја Милинковића Савића.

– Најбоље познајем Адема Љајића и Сергеја Милинковића Савића и признајем да сам више очекивао од њих. Митровић се лавовски борио и свака му част. Остали, баш као што сам и очекивао. Све у свему, то је то, реално стање у овом тренутку. Можда је и мало среће недостајало – истакао је Савићевић.

Помешана осећања

Бивши репрезентативац Србије Немања Видић има сличан став. Он је нагласио да је добро што смо се вратили на велику сцену, али не крије да се надао проласку у осмину финала.

– После пораза од Бразила враћамо се кући. Осећања су ми помешана. С једне стране, имали смо прилику да играмо велике утакмице, а с друге, очекивали смо да постигнемо више на овом турниру. Надали смо се победи против Бразила, имали смо неколико добрих момената у том мечу, али десило се шта се десило – истакао је Видић.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »