После великог дебакла који је Србија доживела у Русији, редакција Београдског портала желела је да се присети Муслинових речи, које су се данас после свега и те како обистиниле.

Нисмо хтели да пољуљамо репрезентацију, каква год она била и наша редакција није желела да уноси „негативну енергију“ и ако смо пре почетка Мундијала апеловали да је Крстајић лоше решење и да Србија никако није смела себи да дозволи смену човека који је после толико година Србију одвео на Мондијал – мислили смо наравно на господина Славољуба Муслина.

Па хајде да се присетимо његових порука, човека који свој посао ради најбоље што уме, великог стручњака и пре свега госпдина који је на тако достојанствен начин отишао, али за собом оставио траг!

Муслин о менажерима

„Никада у каријери нисам дозволио тако нешто и никада се то неће догодити. Не постоји теоретска шанса да ми менаџери, чаршија и полусвет састављају тим“, јасан је Муслин.

Шта му је ФСС Србије рекао

„Током квалификација нико ми се није мешао у посао. Међутим, после пласман на СП речено ми је да морамо да променимо начин игре, каже Славољуб Муслин.

Када сам потписао уговор са Србијом, ФСС био је дао моћ да бирам. Увек сам одлучивао о томе ко ће ми играти у репрезентацији, какве ће бити формација, који ће ми људи бити помоћници. Током квалификација нико ми се није мешао у посао. Међутим, после пласман на СП речено ми је да морамо да променимо начин игре, рекао је Славољуб Муслин за “Совјетски спорт“.

На тренеру је да одабере играче који ће најбоље играти у том систему. Ако се изабаре добро на крају дође и резултат. Отишли смо на СП без Милинковић-Савића. У том тренутку Душна Тадић је играо сјајно, постигао је четири гола и осам пута је асистирао. Од 20 голова, 12 је чак било од Тадића и за мене је било логично да га упарим са Љајићем.

Муслиново предвиђање о игри Сергеја Милинковића Савића

„И шта сад? Карим Бензема је главни нападач Реал Мадрида, освојио је три Лиге шампиона заредом. Међутим он није у националном тиму и нико се не буни због тога. Због изостанка Бенземе, Француска не игра лошије“.

Муслин о Банету Ивановићу

„Бранислав је велики професионалац и сваки тренер може да се ослони на њега. Неуспех у Зениту сигурно није његова кривица. По мени Манчини није разумео менталитет вас у Русији. Када је реч о Србији на Мундијалу доста зависи од Костарике јер уколико њих победимо биће нам доста лакше. Јасно је да је Бразил фаворит, а ми ћемо се борити са Костариканцима и Швајцарцима“, казао је Муслин.

Ein Gedanke zu „Шта је Муслин рекао? Зашто нико од медија не подсети на прогнозу селектора?“
  1. Добро, ево његова је замисао да играју Љајић и Тадић заједно. Па могао је Сергеј да буде на клупи? Зар није добро имати замјену за главног играча у тиму? Друго су Бензема и Француска, они имају шири репертоар квалитетних играча.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »