Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 30/06/2018

Posle velikog debakla koji je Srbija doživela u Rusiji, redakcija Beogradskog portala želela je da se priseti Muslinovih reči, koje su se danas posle svega i te kako obistinile.

Nismo hteli da poljuljamo reprezentaciju, kakva god ona bila i naša redakcija nije želela da unosi „negativnu energiju“ i ako smo pre početka Mundijala apelovali da je Krstajić loše rešenje i da Srbija nikako nije smela sebi da dozvoli smenu čoveka koji je posle toliko godina Srbiju odveo na Mondijal – mislili smo naravno na gospodina Slavoljuba Muslina.

Pa hajde da se prisetimo njegovih poruka, čoveka koji svoj posao radi najbolje što ume, velikog stručnjaka i pre svega gospdina koji je na tako dostojanstven način otišao, ali za sobom ostavio trag!

Muslin o menažerima

„Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim“, jasan je Muslin.

Šta mu je FSS Srbije rekao

„Tokom kvalifikacija niko mi se nije mešao u posao. Međutim, posle plasman na SP rečeno mi je da moramo da promenimo način igre, kaže Slavoljub Muslin.

Kada sam potpisao ugovor sa Srbijom, FSS bio je dao moć da biram. Uvek sam odlučivao o tome ko će mi igrati u reprezentaciji, kakve će biti formacija, koji će mi ljudi biti pomoćnici. Tokom kvalifikacija niko mi se nije mešao u posao. Međutim, posle plasman na SP rečeno mi je da moramo da promenimo način igre, rekao je Slavoljub Muslin za “Sovjetski sport“.

Na treneru je da odabere igrače koji će najbolje igrati u tom sistemu. Ako se izabare dobro na kraju dođe i rezultat. Otišli smo na SP bez Milinković-Savića. U tom trenutku Dušna Tadić je igrao sjajno, postigao je četiri gola i osam puta je asistirao. Od 20 golova, 12 je čak bilo od Tadića i za mene je bilo logično da ga uparim sa Ljajićem.

Muslinovo predviđanje o igri Sergeja Milinkovića Savića

„I šta sad? Karim Benzema je glavni napadač Real Madrida, osvojio je tri Lige šampiona zaredom. Međutim on nije u nacionalnom timu i niko se ne buni zbog toga. Zbog izostanka Benzeme, Francuska ne igra lošije“.

Muslin o Banetu Ivanoviću

„Branislav je veliki profesionalac i svaki trener može da se osloni na njega. Neuspeh u Zenitu sigurno nije njegova krivica. Po meni Mančini nije razumeo mentalitet vas u Rusiji. Kada je reč o Srbiji na Mundijalu dosta zavisi od Kostarike jer ukoliko njih pobedimo biće nam dosta lakše. Jasno je da je Brazil favorit, a mi ćemo se boriti sa Kostarikancima i Švajcarcima“, kazao je Muslin.

Use Facebook to Comment on this Post

1 thought on “Šta je Muslin rekao? Zašto niko od medija ne podseti na prognozu selektora?

  1. Dobro, evo njegova je zamisao da igraju Ljajić i Tadić zajedno. Pa mogao je Sergej da bude na klupi? Zar nije dobro imati zamjenu za glavnog igrača u timu? Drugo su Benzema i Francuska, oni imaju širi repertoar kvalitetnih igrača.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »