Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
Administrator 14/07/2018

Ово је већ озбиљно, ово већ и мирише и слути на старог Новака! Најбољи српски тенисер у исторји играће сутра против Андерсона за четврти трофеј на Вимблдону, пошто је данас савладао Шпанца Рафаела Надала са 3:2 (6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8)

После два дана тениса (скоро шест сати игре) и многобројних преокрета Новак Ђоковић је смогао снаге да победи шпанског Апача. Иако је у једном тренутку деловало да је Новак изгубио снагу и да је Рафа свежији, била је то варка старог шампиона. Ђоковић је играо као некад. Био је храбар, био је одважан, био је ментално изузетно јак. И што је најважније: Новак се никада није предавао.

Јесте да је Рафа лако добио четврти сет и изједначио резултат од петка. Међутим, Ђоковић је временом ухватио ритам, смањио број неизнуђених грешака и сам себи трасирао пут ка завршној представи.

Права драма виђена је у петом сету. Није било брејка, Ђоковић је имао константну предност, Надал се враћао. Кроз озбиљну кризу прошао је Новак у 15.гему петог сета. Спасио је три брејк лопте, затим врло брзо дошао до прве меч лопте, али је Шпанац одиграо перфектну лопту.

Ипак, спаса у 18 гему одлучујућег сета није било. Новак га је нападао разноврсно и на крају победио. Више него заслужено и ушао у историју, пошто је престигао легендарног Пита Сампраса по победама на трави Вимблдона.

Сутра га чека разноврсни севисер Андерсон, али је Ђоковић данас показао да се припремио за повратак на врх. Наслутило се то и на Квинсу, али недостајао му је скалп какав је Рафин. Дефинитивно, Ђоковић је одиграо вансеријски у вансеријском мечу какав су приредили он и Рафаел Надал.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »