Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Разочарали Милинковић Савић, Коларов, Вељковић…

МАРКО ДМИТРОВИЋ 7 – Није имао пуно прилика да се истакне, али је у 89. минуту зауставио ударац Јонута Митрице и спречио да хладан туш полије Хумску. Прочитао је и ударац Николаја Станчијуа са беле тачке, али то није могао да стигне. Видело се видело да му саиграчи верују, па су му у тренуцима кад су били под притиском враћали лопту. Истини за вољу, било је ту и неких не баш идеалних решења, али нема му се много тога замерити.

АНТОНИО РУКАВИНА 7 – Умели су протеклих дана навијача да заједљиво коментаришу његово позивање, шалећи се да је у репрезентацији вечан као Рим. Али у вечерашњем издању нису се виделе године Антонија Рукавине. За бека најбитније: није цурело по његовој страни. Приде, понављао се у нападу. Посао му је олакшало и то што је на својој страни имао Душана Тадића поред себе.

УРОШ СПАЈИЋ 6,5 – Због повреде НиколеМиленковића после дуже времена се нашао у стартној постави и први пут у А тиму играо са МилошемВељковићем. И видело се да се не познају добро, али све скупа – коректан утисак. У једној ситуацији у уводним минутама дао је Спајић себи мало више одушка и изгубио лопту у опасној зони, срећом без последица. После тога све на “сигурицу“, без ризика. Са минутама је добијао на сигурности, па је пред крај имао и неколико одличних интервенција.

МИЛОШ ВЕЉКОВИЋ 5,5 – Било је ту несигурности, али мораће селектор да истрпи и те тренутке конфузије кад је већ решио да у складу са прокламованом политиком ФСС форсира чланове златне генерације. Штопери генерално касније сазревају, па ће и МилошуВељковићу бити потребно времена. Примети се да је у том помало насилном подмлађивању екипе “прескочио разред“. Побегао му Николае Станчијукод гола за 2:2.

АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ 5,5 – Одлично прво полувреме. Играо је зрело, нападачки један од опаснијих бекова на свету – после његовог ударца Александар Митровић је и постигао гол за 1:0. Касније је и додао лопту до Митровића за 2:2, али тада је српски голгетер већи део посла сам обавио. Утисак је значајно покварио грешком која је резултовала пеналом за Румуне и васкрсењем грогираног противника. Од тога се није сасвим опоравио.

НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ 6,5 – Види све и види на време. Бира интелигентна решења, једноставна, не мрси, не успорава игру. Уме да буде ризичан када треба да пресече неку контру јер је ипак мекан профил играча и контакт игра му није јача страна. Већ друга утакмица у стартних 11 Орлова и опет сасвим солидан утисак. У једној ствари нас је подсетио на Гојка Качара из најбољих дана – увек је тамо где је лопта.

САША ЛУКИЋ (до 71. минута) 6 – Потпредседник ФСС Саво Милошевић је уочи Мундијала рекао да му је највише жао што за Сашу Лукића није било места у авиону за Русију и данас смо видели да везиста Торина има шта да понуди. На тренутке је приметно да му недостаје рутине, али покретљив је, класичан “боџ то боџ“ играч с тим да уме и да буде бржи од својих ногу, па да поклони неку лопту.

АДЕМ ЉАЈИЋ (до 77. минута) 6,5 – Механички Адем Љајић. Ставио се у службу екипе, враћао се до штопера да одигра дупли пас, брзо се ослобађао лопте, комбиновао са Александром Коларовим по левој страни… Али је изостала она завршна лопта која га издваја од других играча.

СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ-САВИЋ (до 64. минута) 6 – Сва она прича око непозивања у репрезентацију као да му је намакла тегове на ноге. Није то онај опуштени Сергеј, који се у Лацију игра са лоптом. Има неких наговештаја, али кад га крене има и мало ноншаланције као почетком другог полувремена када је изгубио лопту, отворио контру, а приде није успео да је фаулом заустави. Мораће и он да се навикне да реноме који вуче из клуба намиче и тај притисак. Само кад би се опустио…

ДУШАН ТАДИЋ 7,5 – Има већ две године, константа је. Душан Тадић по правилу покретач репрезентације Србије. Кад навуче црвени дрес игра са неким посебни набојем. Дели лопте лево и десно, чува је, неколико пута је завио Никушора Банчуа у ђеврек. Везивао и по двојицу чувара. Ипак, много бољи у првом него у другом делу игре. Можда се и превише троши у тим честим дриблинзима.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ 8 – Два пута је тресао оквир гола у Виљнусу, у деветом минуту судара са Румунијом и пречку, али није дозволио да га црв сумње савлада. У 26. минуту је после “рвања на партеру“ умувао лопту у мрежу за 1:0 и постигао први гол после оног у мечу са Швајцарском. Други је већ био за наставак “Рамба“, пошто се на делу видела Митровићева снага и разорна моћ. Градио се, спуштао и одлагао лопту везистима, видели смо и неке нове елементе, пошто је у бар три наврата “продао“ пету Румунима и дуплим пасовима отварао простор саиграчима да крену напред. Шта је до њега урадио је.

ИЗМЕНЕ

ФИЛИП КОСТИЋ (од 64. минута) 6 – У Литванији му ништа није полазило за ногом, бункер утакмице генерано нису за њега, али вечерас је унео свежину. Имао један добар центаршут на Александра Митровића, један солидан шут. Подсетио је на тренутак на дане када је био и те како користан Славољубу Муслину.

НЕМАЊА МАТИЋ (од 71. минута 6,5) – Није сасвим спреман, па је почео на клупи. Омогућио је селектору да уведе и другог шпица у игру, учврстио бедем пред нашим казненим простором, у судијској надокнади поштено намучио ЋипријанаТатарушануа. Мада нам се некад чини да “вуче трауме“ из прошлости, из времена када нико није хтео да узме лопту као да је врела, па је често превише држи у ногама.

АЛЕКСАНДАР ПРИЈОВИЋ (од 77. минута) 6: – Очекивано, деловали смо опасније са два шпица. Могао је у 85. минуту да израсте у јунака, али промашио је зицер. Не би смело да се понавља.

СЕЛЕКТОР МЛАДЕН КРСТАЈИЋ 6 – За много тога смо га критиковали, али морамо да похвалимо идеју да мобилнијом поставом развуче противника. Нападачки је то било доста добро, али кад је одбрана у питању делује као капетан брода који прстом запуши једну рупу само да би се појавиле две. И мораће да научи да чува резултат, јер је у пет такмичарских утакмица два пута испустио гол предности (Швајцарска и Румунија вечерас), а претила му је та опасност и против Литваније.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »