fbpx

Како би могао да изгледа тим за други меч у Лиги нација?

Минималац у Литванији је ковертиран, Србију сада очекује утакмица против Румуније у оквиру Лиге нација.

Играће Орлови пред својом публиком, али ће пред собом имати много јачег ривала од оног на старту новогб такмичења под окриљем Уефе. Свестан је тога и селектор Младен Крстајић, који је на конференцији за медије у Старој Пазови рекао да се нада још једном тријумфу.
“Пред нам је сусрет с Румунијом. Свесни смо да нас очекује много тежи и захтевнији меч него против Литваније. Знамо шта нас чека, биће тешко. Један од разлога је што смо играли у петак увече, па су играчи имали само два дана за одмор. То, опет, није алиби и верујем сам да ће момци дати свој максимум”, рекао је селектор Крстајић.
Баш као што се и очекивало, Србија ће променити тим у односу на сусрет с Литванијом.
“Биће промена, замислили смо то и са утакмицом у Литванији, а самим тим и за утакмицу која долази. Неки су свесно одмарали, а некима смо дали шансу да покажу квалитет. Лакше су повређени Милан Родић, Ненад Крстичић, Немања Матић, Јагош Вуковић и Никола Миленковић. Нико није отписан и нећемо ризиковати, видећу на тренингу ко је спреман”.

Селектор је поручио да је задовољан издањем целог тима у Литванији, уз објашњење да је стартна постава из Вилњуса први пут заиграла заједно.
“Ствари могу да се исправе, а добро је што нисмо кажњени. Анализирали смо Румунију, ради се о екипи која се такође уигава, са новим селектором Козмином Контром. Играћемо против брзе и агресивне екипе, али желимо да победимо, посебно јер играмо код куће”.

Похвалио је Крстајић и неколико играча у свом тиму, говорио је и о томе ко је предводник ове генерације, ко је будућност тима, али и упутио на један велики проблем…
“О Александру Коларову је сувишно причати. Његово присуство нам много значи чак и када је на клупи, а поготово на терену. Он није командант одбране, већ целе репрезентације Србије. За Коларова имамо замену у Родићу. Што се тиче десне стране, у случају да Антонио Рукавина не може имамо Миленковића. А, шта ћемо за будућност кад оде Рукавина? Остаје само Миленковић. Имамо млађе играче, златне Орлиће који не играју у својим клубовима”, завршио је Крстајић.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »