Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Црногорци блистају после победе над Литванијом

Црна Гора је после два кола у групи Лиге нација на првом месту на табели. Додуше, са истим бројем бодова, али и бољом гол-разликом од Србије. Победом над Литванијом у Подгорици, Црногорци су уписали три планирана бода и пуни оптимизма дочекујиу октобарски окршај са Србијом у Подгорици који би врло вероватно могао да одлучи и победника групе.

Селектор Љубиша Тумбаковић је већ архивирао победу и окреће се дуелу са Орловима.
„Направили смо леп старт, имамо три циклуса од две утакмице и тако се понашамо. Момци су се изборили за победу. У првом дијелу смо одиграли добро, тактички, дали два гола… Тим делом сам задовољан, али не у континуитету. Друго полувреме смо одрадили, али игра мора да се подигне на виши ниво. Кад имаш 2:0, играш кући, то треба да се заврши, посебно кад си бољи ривал. Настављамо, не видим разлог да направимо корак назад. Без комплекса ћемо ући у меч са Србијом и покушати да играмо фудбал. Играчи, то је битно, прихватају концепт и модел рада, а очигледно је да им прија то“, рекао је Тумбаковић.

Не либи се Тумба да каже да је Црној Гори циљ прво место.
“У претходним квалификацијама смо имали циљ да останемо у тонусу, да се боримо до краја. Сада смо се померили степеник више, у атмосфери, у односу, игри… Постоје спољни фактори, као што је физичко стање играча који дођу. Интересанта је лига, немаш права на грешку, изгубиш – испадаш“.

Оптимиста је и капитен Стефан Савић. Штопер Атлетика се нада да ће Црногорци у најјачем саставу дочекати Србију с обзиром да су против Румуније и Литваније били лишени услуга Јоветића, Марушића и још неких играча…
“Резултат у Београду нам одговара јер ниједна екипа није узела три бода. Најважније је да за месец дана сви дођу на окупљање. Надам се да ће се опоравити Јоветић, Марушић и Вешовић и да ћемо у најјачем саставу играти против Србије и Литваније”,поручио је Савић.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »