Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Тако би се могло формулисати питање које би заменик капитена фудбалске репрезентације Србије Немања Матић упутио навијачима.

Након завршеног септембарског циклуса и два одиграна меча у новоформираном такмичењу УЕФА поново смо дошли у ситуацију да полемишемо о стварима које се дешавају у репрезентацији и око државног тима.

Утисак је да селектор нема подршку фудбалске јавности, да је потезима које је повлачио навукао гнев навијача, па се тако дошло у ситуацију да репрезентативци мисле како их сународници не воле.

“Није ми јасно зашто нас навијачи не воле, нисмо заслужили такву окрутност”, рекао је Немања Матић после меча са Румунијом а преноси “Информер”.

На старту Лиге нација Србија је савладала Литванију у Вилњусу (0:1), да би затим испустила победу над нејаком Румунијом у Београду (2:2).

“Очекивали смо шест бодова из мечева с Литванијом и Румунијом, али ни са четири не би требало да смо незадовољни. На правом смо путу и још ћемо да напредујемо. Сигуран сам у то, јер сам презадовољан колико смо били посвећени успеху у ове две утакмице. Све је било подређено томе. Нисмо успели, али има времена да осигурамо прву позицију”, поручује Матић.

Везиста Манчестер јунајтеда објаснио је да млади играчи играју у грчу, као и да му није јасно зашто јавност има превелика очекивања од државног тима.

“Млади играчи осећају страх од лошег потеза, од грешке, од недобијене утакмице, плаше се реакције навијача. Све је то последица целокупне атмосфере која се ствара око репрезентације. Јавност пред нас увек поставља превелика очекивања, а не знам зашто. Кад је то у прошлости наша репрезентација направила неки велики успех да бисмо ми сад били под толиким притиском?”, рекао је заменик капитена.

Немања Матић је још истакао да би волео када би навијачи и целокупна јавност закључке износили након завршетка такмичења у Лиги нација и квалификацијама за Европско првенство.

Што се тиче атмосфере око репрезентације, Матић је констатовао да се сличне ствари дешавају и у другим земљама али да се други лакше боре са последицама.

“Никоме није пријатно због свега што се дешава око репрезентације, а нема сумње да и то утиче на младе играче. Не знам како се у другим земљама носе с тим, а дешавају им се сличне ситуације, али на нас је тај сукоб оставио трага. Понављам, нарочито на млађе момке”, закључио је Матић.

Репрезентацију Србије у октобру и новембру очекују по две утакмице у Лиги нација, а након жреба у децембру знаће се ко ће нам бити ривали у квалификацијама за Европско првенство.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »