Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Бивши тренер бројних европских и домаћих екипа ипак сматра да младима треба пружити шансу.

Фудбалери Србије синоћ су у оквиру другог кола Лиге нација одиграли нерешно са Румунима.

Било је 2:2 у Београду, могли смо и до сва три бода, али и да останемо без тог једног.

Прослављени српски тренер Драгослав Степановић сматра да ово није тренутак да се експериментише са репрезентацијом.

“Јасно је да Крстајић још нема тим који зна шта хоће. Променио је доста у односу на Русију, међутим, грешке су се поновиле. Литванци нас нису казнили, али Румуни јесу. Мислим да сада није био тренутак да се експериментише. Ја бих одиграо са најјачим тимом. Сада бисмо имали шест бодова и могли бисмо храбро да одемо у Црну Гору,” сматра Степановић у интервјуу за Блиц Спорт.

“Ако је Мундијал за Крстајића био нешто ново, изненађење, онда Лига нација мора да буде озбиљан посао. Видите, ако вас нема на великим такмичењима, ако нема континуитета, онда нема ни репрезентације.”

Некадашњем тренеру Франкфурта, Атлетик Билбаоа и бројних европских и домаћих екипа сметају иступи селектора и појединих репрезентативаца у медијима.

“Ми смо најталентованија спортска нација, за кошарку, одбојку, ватерполо, фудбал… Али, добри смо и зато што играмо против најбољих који нас мотивишу. Када стварате тим, потребно је време да се играчи навикну једни на друге. Да се зна ко коме чува леђа, ко скаче, ко трчи… Тога још нема. Не свиђају ми се ни ове прозивке кроз медије и начин на који разговарају селектор и репрезентативци. То није лепо,” казао је он.

“Ко се са децом игра, он је увек упи…. Видите, тренерима је најлакше да раде са младима који вас слушају. Искуснији су тешки, стално им нешто фали, те неће ово, те неће оно… Шефе, ово смо радили прошле године и тако. Ја сам за то да се младима даје шанса, колико и када може. Имамо добре младе генерације, али не може свако да преко ноћи из омладинаца пређе у сениоре. Млади морају да ускоче, да гризу, а не да гледају.”

У наредном мечу нас очекује тренутно лидер групе Црна Гора, “Орлови” ће играти у Подгорици 11. октобра.

“Стварно не знам шта нас очекује доле. Видим да ни политичка атмосфера није баш најбоља. Дешава се нешто, а утакмица је за мање од 30 дана. Ризик је велики, не само на терену, већ и ван стадиона. Даће Бог да победимо. Држим песнице, бољи смо од Црногораца, али то морамо и да докажемо”, истакао је Степановић.l

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »