Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Окосница екипе је ипак ту…

Осам победа из осам мечева и пласман на Европско првенство скоро па букиран. У последње две утакмице квалификација против Аустрије и Јерменије, а обе Орлићи играју као домаћини у Новом Саду, само један бод гарантовао би У21 репезентацији Србије одлазак на континенталну смотру у Италији 2019. године. Што ће рећи да ту не би смело да буде проблема, па је можда и због тога селектор Горан Ђоровић прилично измешао карте. Да кренемо од тога…

ГОЛМАНИ: Борис Радуновић (Кремонезе), ДраганРосић (Младост Лучани), Милош Остојић (Спартак Суботица)
ОДБРАНА: Немања Ћаласан (Спартак Суботица), Вукашин Јовановић (Бордо), Светозар Марковић(Партизан), Миладин Стевановић (Чукарички), МирославБогосавац (Чукарички), Алекса Терзић (Црвена звезда), Ерхан Машовић (Тренчин), Милан Гајић(Бордо)
СРЕДИНА: Урош Рачић (Валенсија), Лука Илић (НАЦ Бреда), Петар Мићин (Удинезе), Александар Ђорђевић(Чукарички), Данило Пантић (Партизан), Ђорђе Денић(Рад), Александар Месаровић (Војводина), ЛазарРанђеловић (Раднички Ниш), Лука Аџић (Андерлехт), Страхиња Јовановић (Пролетер Нови Сад), АлександарЛутовац (Рад)
НАПАД: Лука Јовић (Ајнтрахт Франкфурт), ИгорЗлатановић (Радник), Иван Шапоњић (Бенфика).

Сад да појаснимо. У односу на претходне две утакмице на списку су петорица “новајлија“ с тим да су Милош Остојић, Петар Мићин, Ђорђе Денић, Страхиња Јовановић и у прошлости били на У21 списку, док је само Александар Ђорђевић, задњи везни Чуке, заиста ново лице. Мада, и он је био позван за мечеве са Русијом и Македонијом, али је због повреде морао да пропусти те утакмице.

Повратак поменутог квинтета условио је и да неки играчи овог пута остану без репрезентативног позива. Нема рецимо штопера Црвене звезде Срђана Бабића, члан златне У20 генерације са Новог Зеланда, па Душана Влаховића, бившег нападача Партизана, сада Фјорентине илити најатрактивнијег играча Вождовца Филипа Ступаревића, који се ове јесени доводио у везу и са трансфером у Вотфорд. Није ту ни Милош Пантовић, некада Бајернова нада, данас играч Бохума.

Марко Грујић је због повреде пропустио последња два меча Херте, па ни сада није ту, Никола Миленковић, Немања Радоњић и Андрија Живковић би по годинама могли да буду на списку, али су одавно чланови А репрезентације, овог пута изостали су и Ранко Веселиновић, Страхиња Бошњак, Дејан Јовељић, али сви они су доста млађи од излазног годишта ’96, па за њих има времена. Од момака рођених 1996. нема рецимо Немање Вучића, али њега још од пролећа нисмо видели ни у дресу Земуна.

Србија против Аустрије игра 12. октобра од 18 сати, а четири дана касније у истом термину на програму је и утакмица са Јерменијом.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »