Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

У ишчекивању одлуке Младена Крстајића, који је до сада умео да изненади јавност својим решењима

Александар Коларов и Немања Матић због повреда неће предводити селекцију Србије у Црној Гори и Румунији, па ће Орлове на стадиону Под Горицом и Националном стадиону у Букурешту са капитенском траком на руци предводити нови играч.

Ко ће то бити саопштиће селектор Младен Крстајић на данашњој конференцији, а потом и образложити своју одлуку, као и критеријуме којима се руководио при њеном доношењу.

На приви поглед делује да нема превише озбиљних кандидата, пошто верујемо да ће кључни фактор бити искуство и стаж у националном тиму. Као најозбиљнији кандидат истиче се Душан Тадић, који је годинама уназад један од лидера националног тима, а од почетка ове сезоне на фантастичан начин предводи Ајакс.

Тадић је након Коларова (81 меч за репрезентацију) играч са највише наступа у националном тиму. До сада је забележио 58 утакмица у дресу за државним грбом, а после њега следе Антонио Рукавина (51), Немања Матић (45), Александар Митровић (42), Адем Љајић (33) и Филип Костић (28). Да се налази на списку, озбиљан кандидат за ову улогу сасвим сигурно био би и голман Партизана Владимир Стојковић, који је чак 84 пута стајао на голу Србије у својој каријери. Овако, кандидата треба тражити у горе поменутим именима.

Ипак, по тренутном утицају на тим и статусу у екипи, јасно је да је Тадићу једини прави конкурент за капитенску траку Александар Митровић. Сјајни нападач Фулама игра у фантастичној форми ове године, а у националном дресу је постизао голове и онда када је био резервна у Њукаслу.

Али Младен Крстајић је већ умео да изненади овдашњу јавност својим одлукама, а једна од њих тицала се и промене капитена по преузимању националног тима, када је Бранислава Ивановићазаменио управо Коларовим, тако да и ову одлуку треба чекати са одређеном дозом резерве.

Какво је ваше мишљење, ко би требало да буде капитен Србије у предстојећим мечевима у Лиги нација и због чега мислите да је то најбоље решење? Оставите коментар испод текста.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »