fbpx

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић, уочи одлучујућих мечева у Лиги нација против Црне Горе и Литваније, истиче да је све у рукама Србије и да је циљ да се наредни март дочека са две опције пута ка пласману на Европско првенство 2020. године.

Србија држи челну позицију групе са бодом више од Црне Горе и два од Румуније и близу је да избори место међу четири најбоља у Ц дивизији Лиге нација, где најбољи иде на ЕП.
Главни циљ је Европско првенство, постоје два модела. При крају смо првог дела Лиге нације, имамо велику шансу да будемо први и све је у нашим рукама. Сами одлучујемо судбину и треба да будемо фокусирани како бисмо дочекали март са две опције – рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.
На питање да ли је лакше ићи на континентални шампионат, на коме Србија није била од 2000, преко Лиге нација или квалификација, Крстајић није могао да одговори сада.
На то могу да одговорим кад дођемо у ту ситуацију. Знамо ко је са нама у Ц лиги, неће бити лако, треба сачекати жреб квалификација и ко ће бити са нама у групи у борби за ЕП. Врата су нам отворена са обе стране.
Говорећи о списку, на коме су повратници Љубомир Фејса и Лука Јовић, Крстајић је образложио зашто је позвао чак 26 играча.
– Позвали смо 26 играча јер Родић има картоне, а имамо још шест њих који су оптерећени опасности да не наступе против Литваније из истог разлога. Јовић је заслужио позив добрим играма, а раније није био због обавеза у младој селекцији. Ту је Фејса, има људске и играчке квалитете и наша је свежа крв у овом периоду.
Он је додао да га брине што млади играчи попут Немање Радоњића и Саше Лукића немају велику минутажу у клубовима, али и констатовао да већина игра стандардно.
Србија 17. новембра чека Црну Гору, а три дана касније Литванију на крају групне фазе Лиге нација.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »