Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Селектор фубалске репрезентације Србије оптимиста уочи дуела са Литванијом у последњем колу Лиге нација

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да максимално озбиљно схвата утакмицу против Литваније у Београду за оверу прве позиције у групи Ц Лиге нација и додао да је његов тим потпуно заслужио тренутну ситуацију.
“Дошли смо у позицији да оно што смо зацртали остваримо. Морамо да покажемо квалитет, вероватно су сви отписали Литванију, али ми нисмо. Преостаје нам да печатирамо место и тога су играчи свесни”, рекао је Крстајић на конференцији за медије у Кући фудбала у Старој Пазови.

Крстајић не очекује лак посао против селекције која до сада нема ниједан бод.
“Пре почетка такмичења нисам сигуран да је било поверења у момке после Мундијала, да не кажем мене… Суштина је да морамо да будемо озбиљни, идемо на три бода и респектујемо Литванију. Заслужили смо прво место својим играма и резултатима”.

Под знаком питања је Немања Матић због стомачног вируса, Александар Коларов има проблем прстом, док се Љубомир Фејса опоравио, а Милан Родић одрадио суспензију жутих картона.

Крстајић се још једном осврнуо на тријумф против Црне Горе (2:1).
“Можда сам и ја имао субјективан осећај одмах, али путем снимка другу слику сам имао. Можда смо делимично покварили пеналом Митровића, касније и другим делом, али не могу играчима да замерим. Морам да истакнем да смо и у другом полувремену контролисали дешавања… Нормално да је било грешака које ћемо да исправимо”.

Он је поновио да рачуна на све играче, па и Луку Миливојевића и Матију Настасића који се нису нашли на последњим акцијама.
“На њима је, кад буду расположени да играју за репрезентацију биће ту. Нико није прецртан”, није променио мишљење Крстајић.

Везни фудбалер Душан Тадић каже да је најважнији што су “орлови” на првом месту групе.
“Надам се да нећемо да играмо завршни турнир, већ да ћемо преко квалификација да одемо на Европско првенство. Свима нама је то циљ”, поручио је Тадић.

Тадић је прокоментарисао и ситуацију са промашеним пеналима Србије.
“Пенали се промашују, дешава се и код других. Није прихватљиво, али срећан сам што није имало утицаја на резултат. Надам се да ћемо у битнијим мечевима бити ефикаснији”, закључио је Тадић.

Србија у уторак дочекује Литванију на стадиону Партизана од 20.45.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »