Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 20/11/2018

Novi članovi Divizije A su Šveđani, Nemci izgubili status nosioca uoči žreba za EURO…

Trijumfom nad Litvanijom (4:1) repreznetacija Srbije nije samo obezbedila prvo mesto u svojoj grupi Divizije C u Ligi nacija i na taj način plasman u višu ligu, već je osigurala drugu šansu da se nađe na EURU 2020. u slučaju da ne uspe da se kvalifikuje kroz “regularne” kvalifikacija. Eto, tu dolazimo do ključne poente ovog novoformiranog takmičenja na čiji se prvi ciklus ligaškog dela večeras spustila zavesa.

Uz Orlove pobednici grupa u Diviziji C su još Škotska, zahvaljujući večerašnjoj pobedi nad Izraelom (3:2), Norveška (juče dobila na Kipru, dok su Bugari remizirali sa Slovenijom) i Finska, koja je još ranije overila prvo mesto u svojoj grupi. Kada se napravi mini tabela pobednika grupa (odbijaju se bodovi osvojeni protiv četvrtog u grupi)dolazimo do sledećeg redosleda: 1. Škotska; 2. Norveška; 3. Srbija: 4. Finska. Prema propozicijama UEFA prvi se u polufinalu sastaje sa četvrtim, kod kuće, dok drugi dočekuje trećeplasiranog. Jasno vam je, dakle, da Srbija ide na noge Norveško, a onda u slučaju pobede, čeka boljeg iz susreta Škotska – Finska, pa se žrebom odlučuje gde će biti odigrano “veliko finale” i ko ide na EURO.

Još jednom ponavljamo, sve ovo važi samo u slučaju da sva četiri ova tima ne odu na EP kroz kvalifikacije. Ili preciznije, ko se od ovih ekipa plasira na EURO kroz kvalifikacije, menja ga drugi iz grupe. Svoju šansu tako i dalje čekaju Bugari, Rumuni, Mađari i Izraelci. Recimo, ukoliko bi Norveška otišla na EP kroz kvalifikacije, a mi ne, igrali bismo u polufinalu ovog mini turnira Lige nacija protiv Bugara.

Večerašnji mečevi odlučivali su o još nekim stvarima. U Diviziji A, na primer, remi Portugala i Poljske (1:1) znači pad Nemačke u drugi šešir uoči žreba za kvalifikacije za EURO. I to zbog lošije gol razlike od Poljaka. Oba tima završila su sa po dva boda takmičenje – Island otpao ranije iz konkurencije za prvi šešir sa 0 bodova – tako da je presudio težak poraz Pancera od Holandije – 0:3.

Veliku pobedu ostvarili su i Šveđani u Diviziji B. Oni su tukli Ruse sa 2:0 i zbog boljeg međusobnog skora – s istim brojem bodova završili – skočili u višu diviziju. Lindelef i Berg svojim golovima odneli su prevagu u tom susretu.

Promociju u viši rang ostvarila je i selekcija južne srpske pokrajine KiM, pošto je u direktnom okršaju tukla Azerbejdžan sa 4:0.

DIVIZIJA A

Grupa 3
Portugal – Poljska 1:1 (1:0)
/Andre Silva 34 – Milik 66pen/

DIVIZIJA B

Grupa 2
Švedska – Rusija 2:0 (1:0)
/Lindelef 41, Berg 72/

DIVIZIJA C

Grupa 1
Škotska – Izrael 3:2 (2:1)
/Forest 34, 43, 64 – Kajal 9, Zahavi 75/

Grupa 4
Crna Gora – Rumunija 0:1 (0:1)
/Tucudean 44/

Srbija – Litvanija 4:1 (0:0)
/Žulpa 51ag, Mitrović 58, Prijović 71, Ljajić 74 – Petravičijus 74/

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »