fbpx

Фудбалска Србија је сложна у оцени ко би могао да буде селектор репрезентације.

Репрезентација Србије је успела да избори пласман у плеј-оф Лиге нација, као и у Лигу Б, а Младен Крстајић би могао да остане без посла.

Тако то бива са нашом репрезентацијом у последњих неколико година, такав је случај био и са Славољубом Муслином који је успео да се пласира на Мундијал у Русији, па потом добио отказ.

Крстајић је после утакмице против Литваније био прилично нерасположен за разговор са новинарима.

“Треба да одморим једно два-три дана да бисмо се испричали, сувишан је сваки коментар. Много сам био под притиском, јер превише прихватам неке ствари које су можда и нормалне. Мислим да ме разумете, без обзира што нисам ништа одговорио”, рекао је тада Младен Крстајић.

Медији су у први план ставили Драгана Стојковића Пиксија, али је фудбалска Србија сложна у оцени да би најбоље решење у овом тренутку био Славиша Јокановић.

Српски тренер је неправедно добио отказ у Фуламу где је у претходне две сезоне доказао ауторитет и где су га навијачи и играчи заволели. Успео је да оствари пласман у Премијер лигу где није најбоље почео, али доведено му је десетак фудбалера које је требало уклопити и које није он захтевао, сви знају да је то немогућа мисија и да за то треба време, посебно у Премијер лиги.

Зашто би Јокановић био најбољи избор?

Поред ауторитета, гаји и нападачки фудбал, а Србија одавно није била пунија нападачима високог квалитета као сада. Јовић, Митровић и Пријовић су у фантастичној форми, а када додамо како играју офанзивни везисти попут Тадића, Костића, Гаћиновића, Живковића, Љајића и осталих, онда је јасно да је то потребно уклопити у добру целину за шта је Јокан велики мајстор, знамо да је са Фуламом имао фантастичан нападачки учинак.

Поред тога, добро познаје велики број фудбалера који наступају за репрезентацију, између осталих, сарађивао је Митровићем и Љајићем и зна њихове квалитете.

Да ли је заинтересован?

То је већ добро питање, Славиша Јокановић би могао да има добре понуде имајући у виду да је стекао име и да је два пута у досадашњем току каријере успевао да кроз Чемпионшип уђе у Премијер лигу, да два пута са Партизаном освоји “дуплу круну”, као и да се пласира у Лигу шампиона са Макабијем.

Навијачи би њега волели више него било кога другог…

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »