Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Александар Митровић понео је звање најбољег стрелца групне фазе Лиге нација, а мало ко ће погодити ко је други најбољи асистент такмичења.

У уторак увече спуштена је завеса на групну фазу такмичења у Лиги нација, а Србија после свега има много разлога за задовољство.

“Орлови” су обезбедили пласман у Б дивизију, осигурали бараж за Европско првенство и донели Фудбалском савезу Србије зараду од 2.250.000 евра.

На путу ка поменутим успесима највећи допринос дао је Александар Митровић који је са шест голова израстао у најбољег стрелца групне фазе Лиге нација.

Могао је нападач Фулама и до бољег учинка и нема сумње да ће га промашени пенал против Црне Горе, односно начин на који га је извео, прогањати још неко време.

Занимљиво је и то да осим најбољег стрелца Србија има и другог најбољег асистента такмичења. Шпанац Марко Асенсио био је неприкосновен са 5 додавања за гол, а одмах иза њега налази се Андрија Живковић са четири асистенције.

Верујемо да сте очекивали да се ради о Душану Тадићу, али најбољи “пакер” репрезентације Србије из претходног квалификационог циклуса зауставио се на једној асистенцији, док је Андрија Живковић чак четири пута асистирао за гол.

Учинак крилног фудбалера Бенфике добија на тежини када имамо у виду да је наступио на три од шест утакмица, што значи да је асистенцију за гол правио на сваких 67,5 минута.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »