fbpx

Иако је репрезентација Србије изборила пласман у плеј-оф Лиге нација, селектор Младен Крстајић у уторак није био најбоље расположен после меча са Литванијом.

Иако је од самог ступања на дужност Младен Крстајић истицао важност одличне атмосфере у репрезентацији, у протеклих годину дана било је повремених трзавица (”случајеви Миливојевић и Настасић”), али и неких изненађујућих одлука које је доносио, а које су подизале велику прашину у јавности и покретале нове спекулације, попут неочекиване промене капитена, па непозивања Ивановића или голмана Стојковића после Мундијала.

Уз то, Крстајић је често био критикован и што уз Митровића у нападу није играо и Пријовић или Лука Јовић који игра најбољу сезону у досадашњој каријери.

Било је протеклих месеци и доста сумњи у његов рад, па и не чуди што је селектор после убедљиве победе над Литванијом (4:1) у Хумској деловао нерасположено у разговору са новинарима.

“Треба да одморим једно два-три дана да бисмо се испричали, сувишан је сваки коментар. Много сам био под притиском, јер превише прихватам неке ствари које су можда и нормалне. Мислим да ме разумете, без обзира што нисам ништа одговорио”, рекао је, између осталог, селектор Крстајић.

Недуго затим, први човек ФСС Славиша Кокеза је посебно похвалио Александра Пријовића који је имао веома малу минутажу код Крстајића, али који је игром у другом полувремену против Литванаца допринео великој промени набоље у игри ”Орлова”, а све је зачинио и голом и асистенцијом.

Неки су ово схватили и као скривену поруку селектору, а да ће разговори о даљим корацима тек уследити, Кокеза је најавио и у изјави за ”Ало Спринт”.

”Да сачекамо најпре 2. децембар и жреб квалификација за Европско првенство, па ћемо после да разговарамо са спортским сектором савеза и селектором да видимо шта ћемо и како даље наставити, те којим путем”, изјавио је Кокеза.

За то време, медији су већ почели да спекулишу ко би могао да наследи Крстајића уколико после Лиге нација не буде остао на тој функцији, па се с тим у вези опет помиње Драган Стојковић Пикси који је недавно завршио сезону са Гвангжоум Р&Ф у Кини.

Он се и прошле године помињао као потенцијално решење за место селектора, после одласка Славољуба Муслина, али до договора није дошло и Крстајић је преузео дужност коју још увек обавља.

Дакле, чекамо почетак наредног месеца када би све требало да буде познато.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »