Да се разумемо, нисмо ми светска класа, али нити је Португал непобедив, нити Украјина лака, но, у оваквој групи, свакако имамо солидне шансе. Сами себи смо највећи противник…

Добро је.

Ако погледамо први шешир, Португал је свакако одличан тим, европски првак, али обично не блиста у квалификацијама, Роналдо ће играти, међутим на основу Мундијала ово је генерација у силаску. Сигурно да су први фаворит у групи, има доста квалитетних играча, свежу крв као Андреа и Бернарда Силву, Одбрана је стандардно ветеранска, Пепе, Фонте су и даље ту, али ту је и Кансело из Јувентуса, како рекосмо, није лако, али ни Пољска, ни Италија са којима су играли у ЛЕ нису баш светски крем. Додуше, без Роналда, међутим, чини се да је могло и горе.

Украјина је већа опасност из неколико разлога.

Јер, њих некако потцењују, али су у групи А Лиге нација, надмоћно су освојили прво место, 24. су на ФИФА листи, Шевченко је направио веома солидан тим, са звездама попут Конопљанке, са младим Зинченком, Јармоленко је повређен, у питању је екипа која игра веома тврдо, по традицији нам не одговара, али свакако да ни они нису непобедиви.

Литванија није ривал кога би се требало плашити, видели смо то у ЛЕ, Луксембург је бољи него некада, али и даље далеко од озбиљног тима. Имају за разлику од некада неколико професионалаца, добили су Мађаре, играли нерешено са Молдавијом на страни, али су губили од Белорусије.

Када погледате, могли смо горе да прођемо, сами себи смо највећи ривали, Португал је фаворит, са Украјином би требало да се боримо за друго место, остаје нам и резервна варијанта плеј офа, остаје оно што смо рекли и јутрос, ако се не пласирамо на ЕП у оваквом формату биће велики неуспех.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »