fbpx

Распоред нам је ишао на руку у Лиги нација, исто се не може рећи за предстојеће квалификације за Европско првенство.

Фудбалска репрезентација Србије смештена је данас у Групу Б квалификација за Европско првенство 2020. године заједно са селекцијама Португала, Украјине, Литваније и Луксембурга.

Ради се о групи са пет репрезентација због тога што је Португалцима као једној од четири првопласиране селекције из групне фазе А дивизије Лиге нација неопходан слободан термин у јуну.

Комплетан квалификациони циклус биће завршен за само неколико месеци, у периоду од 21. марта до 19. новембра 2019. године.

Током вечери смо сазнали како ће изгледати распоред одигравања утакмица у оквиру квалификационе Групе Б и можемо да констатујемо да Србија није имала среће.

“Орлови” крећу из Португала, а одмах затим чека их гостовање Украјини! У јуну ће Србија угостити Литванију, а почетком септембра чекају је дуели са Португалом на свом терену и Луксембургом у гостима.

У јединој октобарској утакмици Србија иде у гости Литванији, а квалификације ће завршити новембарским мечевима на свом терену против Луксембурга и Украјине.

Рекло би се да два везана гостовања највећим конкурентима у борби за пласман на Европско првенство никако не иду на руку нашем националном тиму, али хајде да се надамо да ће “Орлови” успети да остваре позитивне резултате на прва два меча и да ће у наставку квалификација успети да овере пласман на континенталну смотру.

Србија ће све утакмице у квалификацијама, изузев дуела са Украјином на свом терену (15х) играти од 20 часова и 45 минута.

РАСПОРЕД:
25.03 Португал – Србија
07.06 Украјина – Србија
10.06 Србија – Литванија
07.09 Србија – Португал
10.09 Луксембург – Србија
14.10 Литванија – Србија
14.11 Србија – Луксембург
17.11 Србија – Украјина

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »