Са Португалцима умемо да се потучемо, Украјину користимо да губимо пријатељске и проверавамо играче, али наш талисман је такође у групи…

Ако се бавимо бројкама, са Португалом немамо добар скор као Србија, никада их нисмо победили, мада су оба меча у квалификацијама за ЕП 2008. завршена ремијима 1:1, позната је утакмица у Лисабону по сукобу Драгутиновића и селектора тадашњег европског вицешампиона.

Сада је Португал првак Европе, у квалификацијама за 2016. када су освојили титулу, добили су нас оба пута са по 2:1, овај други меч није значио ништа, већ су се квалификовали, па Роналдо није допутовао у Београд.

Када је у питању мечеви са Југославијом, небитно је по две победе на обе стране, али то је далека прошлост, а и нема везе са нашом садашњом државом.

Што се Украјинац тиче, са њима редовно играмо пријатељске мечеве, сва три пута су нас тукли, састави су били и овакви и онакви, углавном су то били мечеви без значаја, пружање шансе неким играчима из другог плана, два пута су Украјинци добили као домаћини, једном су нас тукли на Кипру, дали су нам пет голова из три меча, ми нисмо нашли пут до мреже. Традиционално тимови са простора некадашње СССР нам не леже, па Украјина неће бити лак ривал ни сада.

Са Литванцима смо играли у Лиги нација, добили их оба пута, али, веровали или не, добили су нас код куће у квалификацијама за СП 2010. мада смо се већ пласирали, па није било битно. У тим квалификацијама у Београду је било 3:0, дакле три победе у четири меча за овом балтичком репрезентацијом.

Али и као СЦГ смо их добили два пута, у квалификацијама за СП 2006. када смо се пласирали на завршни турнир, оба пута по 2:0. Тада смо изгубили такође од Украјинаца у пријатељском мечу…

Са Луксембуржанима смо играли два пута почетком века као Југославија, у квалифијацијама за СП 2002. добили смо у гостима 2:0, у Београду је било 6:2 у ревијалном мечу.

У сваком случају, традиција не значи пуно, али оно што ћемо извући је пророчанство, кад је Литванија у групи, ми се пласирамо на велика такмичења. Нека тако буде и овог пута…

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »